Neyzen Muharrem Dere’nin sazlı sözlü gösterisi Alaşehir’de

Meddâhlık ve tiyatronun atası sayılan "kıssahânlık" sanatının temsilcisi, yaşayan (son) kıssahân Neyzen Muharrem Dere, Alaşehir Belediyesi’nin “Âlâ Akşamlar” başlıklı yaz etkinlikleri çerçevesinde, 4 Ağustos Cuma günü saat 21.00’de Alaşehirlilerle buluşacak.

“…Mevlana’yı yakıp tutuşturan Tebriz güneşiyim / Şems diye bildikleri, kırk parça edip kuyuya tıktıklarıyım işte… / Yunus’a odun toplatan Taptuk Emre’yim kırk yıl… / Kemale ermemiş paşalara kan kusturan şairim, Eşref’im / Zengin sofrasına değil, su içen eşeğe ıslık çalan Neyzen Tevfik’im ben… / Varna’dan gemilerle selam yollayan Nazım da benim, Malatya zindanlarında beyni kavrulan Necip Fazıl da…”

İşte kendini bu cümlelerle tanımlayan Neyzen Muharrem Dere, bir modern meddah ve yaşayan son kıssahân. Üç nesil bir arada, ailece, kıssalarla, şarkılarla, şiirlerle dolu eğlenceli gösterileriyle tanınan Neyzen Muharrem, Alaşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Âlâ Akşamlar” etkinlikleri kapsamında 4 Ağustos Cuma günü saat 21.00’de Alaşehirlilerle buluşacak.

Neyzen Muharrem Dere, Şehir Meydanı’ndaki gösterisinde kıssalar anlatacak, şarkılar söyleyecek, utanmadan sıkılmadan eğlendirecek.