Turizm

Alaşehir yerli ve yabancı turistlerin ilgisini: a)     Avlanmak b)    Kaplıca ve maden suyu c)     Ticaret d)    Tarihi ve arkeolojik eserler, bakımından çeker.

         İlçenin kuzeyindeki Kula dağları av hayvanlarının bolluğu nedeniyle av meraklıların daima ilgisini çekmiştir. Ege bölgesinin her tarafından gruplar halinde günübirlik ve uzun süreli gelen avcılar ilçenin turizmine olduğu kadar ekonomik hayatına da canlılık katar. Sarıkız kaplıca ve maden suyu bil hassa yerli turistlerin çok sık ziyaret ettikleri yerlerdendir.

         Alaşehir’e ticaret amacıyla gelenlerin sayısı da bir hayli kabarıktır. Son yıllarda ilçemizin sembolü durumunda olan sultani çekirdeksiz üzüm’ün yaş olarak ihraç edilmeye başlaması bu işle uğraşan yerli ve yabancı iş adamlarının ağustos ve eylül aylarında ilçeye akın etmelerine sebep olur. Bu amaçla Alaşehir’e gelen iş adamları iki aya yakın burada kalırlar. Salı ve Cuma günleri kurulan ilçe pazarlarında ilçeye yakın çevreden ticari amaçla çok sayıda vatandaşımız tarafından ziyaret edilir. Bugünlerde ilçe merkez nüfusu iki üç katına çıkar. Tarihi ve arkeolojik değere sahip olan eserlerinde çokluğu turistik açıdan önem taşır. Özellikle Hıristiyanlığın ilk yedi kilisesinden biri olan Saint John kilisesi sur kalıntıları ve galeriler turistlerin öncelikle görmeyi arzuladıkları yerlerdir. Yukarıda sözü edilen tarihi ve arkeolojik değere sahip bu eserler bölgeye tur düzenleyen seyahat acentelerinin programlarında yer almaktadır.

AVCILIK

         Alaşehir’de av sahaları, Killik beldesi, Tepeköy, Kasaplı, Matarlı köyleri olup bu yörelerde, keklik, tavşan, kazıklı(çulluk) avlanır. Uluderbent beldesi, Bahadır, Çarıkbozdağ, Bahçeli köylerinde ise keklik, tavşan avcılığı yapılır. Bahadır, Osmaniye, Kozluca, Bahçeli, Çerdin yaylası gibi bölgelerde domuz avcılığı yapılmaktadır. Avşar barajında balık avcılığı yapılır.