Zirveden Çalışanlara Müjdeli Haber

ZİRVEDEN ÇALIŞANLARA MÜJDELİ HABER

Türkiye çapında geniş bir örgütlenme ağına sahip olan TürkYerel Hizmet-Sen Sendikasının Genel Başkanlık düzeyinde gerçekleştirilen Manisa ziyaretinde belediye emekçisi memurlar için sevindirici kazanımlar elde edildi.

Sendika Genel Başkanı İlhan Koyuncu ile beraber Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Kalafat’ın öncülüğünde Manisa Büyükşehir Belediyesine yapılan ziyaretin ilk durağında Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, gelen konukları belediyede misafir etti. Gerçekleştirilen bu üst düzey ziyarette; anılan sendikanın genel merkez heyetine, söz konusu sendikanın Manisa Şube Başkanı M. Ali Algın ile beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Sendikanın, Manisa Şube Başkan Yardımcılığı görevini yürüten basın,yayın ve dış ilişkiler sorumlusu, Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar’ın ziyaret ve çalışmalara ilişkin medyaya yaptığı açıklamada “ Mütevaziliği bir yana bırakacak olursak; başta ilçemiz olmak üzere Büyükşehir’de ki çalışan memurlarımızın sendikal kazanımlarında Türkiye ortalamasının da üzerinde bir performansa sahip olduğumuzu gururla ifade etmeliyim. Bunun karşılığında da 2014 ve 2015 yılında, yetkili sendika olarak bizleri taçlandıran üyelerimizi 2016 yılında da ihya etmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Tabi bunu söylerken de; bize bu hakları lütuf olarak değil de çalışmalarımızın karşılığı olarak tevdii eden başta Alaşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Bey’e sendikamızın şahsında vücut bulan tüm yöneticilerimiz ile beraber bütün üyelerimiz adına teşekkür ederek kendilerine teşekkür ediyoruz.  Zira halen kanunun memurlar için verdiği sendikal tazminatın hemen hemen yüzde yüzüne yakın bir rakamını çalışanlarının alın terine karşılık aksatmadan veren bu iki başkanımızı sendikamız olarak; 2014  ve 2015 yılının emeğe sahip çıkan başkanları olarak adlandırıyoruz. Temennimiz diğer bütün Belediye Başkanlarımızın  bütçe imkanları dahilinde üyelerimize daha fazla katkıda bulunarak bize bu mutluluğu duble yaşatmalarından yanadır. İş bu kapsam dahilinde de  en son Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Bey’le yapılan bu üst düzey görüşmelerden: Müdürlere verilen yüzde yüzlük full tazminatın memurlara da verilmesinin yanı sıra özellikle itfaiye ve zabıta gibi mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan personelimiz ile diğer bütün memurlara mesai saatleri içerisinde yemek verilmesine ilişkin çeşitli alternatifler üzerinde çalışılması için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş Bey’in şahsında ve bizlerin huzurunda bürokratlarına talimat vermiştir. Konunun uzmanlarınca incelenerek, personelin lehine yapılacak olan bu hazırlık çalışmasının ardından, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da üyelerimizin özlük haklarında çok fazla iyileştirmelere gidilecektir” dedi.

media-20151211