ZAFER BAYRAMI’NIN 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Alaşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıl dönümü düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Törenlere Alaşehir’in yeni Kaymakamı Kemal İnan, İlçe Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Necat Kara, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çelenk koyma ile başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenlerde ilk önce Atatürk anıtına çelenk sunma merasimi yapıldı. Kaymakam Kemal İnan Garnizon Komutanı Necat Kara ve Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban anıta çelenk sundular. 1 dakikalık saygı duruşunun yapılmasının ve istiklal marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Daha sonra kutlama komitesi kaymakamlıkta Alaşehirlilerin bayramını kutladı ve tebrikleri kabul etti. Törenlerin ikinci ayağı Cumhuriyet Meydanı’nın Sevgi Yolu girişinde yapıldı. Buradaki törenler, saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kaymakam Kemal İnal, Garnizon Komutanı Necat Kara ve Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın halkın ve tören kıtasının bayramını kutlamasının ardından, şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Serdar Çokgenç yaptı. Çokgenç, "Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin 90.yıl dönümünü kutluyoruz. Bu zaferle emperyalist düzen ve buna bağlı olarak teslimiyetçi zihniyet sonucunda zedelenmiş ulusal onurumuz tekrar onarılmıştır. Bugün, ülkemiz içinde bulunduğu zor coğrafyada, yaratılan birçok problemin derinden etkilediği sancılı bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte bizi bekleyen en büyük tehlikelerden birisi içerden ve dışarıdan belirli bir maksada yönelik yapılan menfi psikolojik harekat uygulamalarının toplumu yozlaştırıcı, ayrıştırıcı ve ümitsizleştirici sonuçlarıdır. Toplumsal güveni artıracak ve istikrarı kalıcı hale getirecek çözümün anayasanın değiştirilemeyecek hükümleri sayılan maddelere sıkı sıkıya bağlılıktan geçtiğine inanmaktayız. Biz bu niteliklerde oluşabilecek en küçük bir aşınmayı dışı sağlam görünen bir meyvenin içten içe çürümesine benzetiyoruz. Unutmayınız ki içten çürüme başlayınca durdurmak zordur. Bu nedenle toplumu düşünsel anlamda sürekli diri kılacak,gücümüzün ve öz güvenimizin farkına varmamızı sağlayacak Atatürkçü düşünce sistemi daima rehberimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bu günde, gelecekte de ulusun bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlıkla canını seve seve vermeye hazır olduğu bilinmelidir." dedi. Tören askerlerin tören geçişiyle sona erdi. Törenin ardından Şehitlik ziyareti yapıldı. KARAÇOBAN: 30 AĞUSTOS ZAFERİ, BİRÇOK ULUSA YOL GÖSTERMİŞTİR Törenlerin ardından bir açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren  Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin, ordusu ile birlikte Yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.”dedi. Karaçoban, “ 90 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında ki en önemli etkenlerden biridir.  Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”şeklinde konuştu.