Yeni Mahallelerde Mesai Devam ediyor

ALAŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ MAHALLELERDE MESAİYE DEVAM EDİYOR

BELEDİYE ÇALIŞIYOR, YENİ MAHALLELERİN DE SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Alaşehir Belediyesi, büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişiliklerini kaybeden yeni büyük mahallelerde hizmet mesaisine başladı. Kavaklıdere, Yeşilyurt ve Uluderbent mahallelerinde çeşitli hizmetler gerçekleştirildi. Mevcut park ve bahçelerde yenileme ve revizyon çalışmaları yapılırken, aksayan altyapı sorunları giderildi. Araçların bakımları yapıldı. Birçok bölgede yollar elden geçirildi. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 3 büyük mahalleye Alaşehir Belediyesi eliyle yapılan bazı hizmetler şöyle;

YEŞİLYURT MAHALLESİ: Sarı Saltuk Türbesi etrafında ağaç budama ot temizliği ve çevre düzenlenmesi yapılarak tabelaları değiştirildi.

Sarı Saltuk Parkı'nda ağaç budaması, çevre düzenlemesi ve tabelası yapıldı.

İbrahim Süzer parkı tabelası takıldı. (Tadilat sebebiyle sökülmüş daha önceden) Ağaç budaması, çevre düzenlenmesi ve temizliği yapıldı.

Mezarlık temizlendi ve yabancı otlara karşı ot ilacı atıldı ve çevre düzenlenmesi yapıldı.

Düğün salonunda düzenleme yapılarak Gelin odasında düzenlemeler ve yenilikler yapıldı.

Namık Kemal Camii etrafındaki duvarlar boyandı. Çevre aydınlatmalar takıldı. Bahçe düzenlemesi yapılarak 200 m2 bahçeye parke taşı döşendi.

Mahallede bulunan bütün parklarda temizlik ve düzenleme yapıldı.

Mahalle içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlar budanarak temizliği yapıldı

Mahalleye ek çöp bidonları ve konteynırlar kondu. 1 ay içerisinde 40 adet su patlağı tamir edildi.

Cumhuriyet Meydanında bulunan su havuzu aktif hale getirildi.

Bütün araç ve malzemelerin bakımı yapıldı.

Eski Belediye binasının zemin katında bulunan bütün pencerelere demir parmaklık yapıldı.

Mahalle içinde bulunan eksik taş döşemeler yenilenmeye başlandı.

KAVAKLIDERE MAHALLESİ: Kavşakta bulunan havuz etrafında peyzaj düzenlemesi yapılarak havuz faaliyete geçirildi.

Kavaklıdere deresi güzergâhında bulunan yürüyüş yolu uzun süre bakım yapılmadığından kullanılmayacak durumdayken buranın bakımı, temizlenmesi yapılarak gün boyunca halkımızın rahatça yürüyebileceği bir alan haline getirildi.

Kavaklıdere kum (çakıl) eleme tesisleri; Seçimden önce kapalı olan kum (çakıl) eleme tesisleri revize edilerek aktif hale getirildi. Kapasitesi günde 300 ton’a çıkarıldı.

Belediyemize ait olan bağ seçimden sonra hemen bakıma alınarak bütün eksikleri giderildi. Sulama, ilaçlama, çapalanması yapıldı. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde takip yapılıyor.

Kavaklıdere’de bulunan Açık Yüzme Havuz’u Tesisleri tüm bakımları yapılarak faaliyete hazır hale getirildi.

Kavaklıdere Mahallesinde bulunan bütün parklarda, orta refüjlerde gerekli budama, çim biçme ve bakımı yapılarak halkımıza hizmet verildi.

Kavaklıdere Mahallesinde ana güzergâhlar ve caddeler periyodik olarak temizliği ve bakımı yapılıyor

Gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirme amaçlı Voleybol sahası oluşturularak kullanıma açıldı.

Kavaklıdere Mahallesine tahsis edilmiş olan Horzumalayaka mevkiinde içme suyu kaynaklarının tespiti ve çalışmaları yapıldı.

ULUDERBENT MAHALLESİ: Kepçe ve Greyderle Körez, Düdükçü Gediği, Uzunalan, Çamdere, Üstdede, Ayıtlıdere, Kızılgedik, Karakuyu ve Bakırcı Tepesi ile Bahçedere ve Çiftlikdere'nin muhtelif yerleri yapıldı.

SU VE KANALİZASYON İŞLERİ: Yavan Armut, Canlı Balık Karşısı, Alaçatı Mahallesi Ana Su Borularının bekleyen onarımları gecikmeksizin yapılarak muhite ait içme suyu tedariki derhal kesintisiz temin edildi.

Çiftlikdere Muhiti, Köprü Mevkii ile Kısık civarında bulunan güzergâhta ki su hattına ait borular yer altına alınarak bu yerleşke sakinlerinin içme suyu ihtiyaçları çözümlenmiştir.

ONARIMI YAPILAN İŞ MAKİNASI VE ARAÇLAR: Tüzel kişiliği sona erdirilen Uluderbent Belediyesine ait devralınan kepçenin vitesinde ki şanzıman arızası ile itfaiye aracının keçesi onarılarak araç giriş parkının kontrolünü sağlayan otomatik bariyer tamir edildi.

ÖRENCİK MAHALLESİ: Halen faaliyeti devam eden Örencik Gölet'inde ki iş makineleri ile ağır tonajlı kamyonların rutin aralıklarla zarar verdiği içme suyu hattı düzenli olarak onarılmaktadır. Mahalleye ait içme suyu şebekesi klorlanmıştır. Örencik İlköğretim Okulunun kanalizasyon problemi iş makineleri desteğinde ve su tesisatçısı personel eşliğinde giderilmiştir.

SARIPINAR MAHALLESİ: 1 Km civarında kilit parke taşı döşendi. Su borularına ait patlak ve çatlaklar onarıldı. Sulama maksatlı 50 metre Civarında kanal açıldı

DAĞHACIYUSUF MAHALLESİ: Mahalleye ait Ahmet Tepesi Mevkiinde ki yol rehabilite edilerek araç ve yaya ulaşımına açıldı. Yükseltisi nedeniyle aşağısında bulunan Uluderbent Mahallesini besleyen tüm su depolarımız yeni baştan revize edilerek kesintilere sebep olan sorunlar yerinde çözüldü. Mahalle içme sularına ait muhtelif su patlak ve çatlakları onarıldı.