Uğurluay: Alaşehir İçin Yoğun Mesai Harcıyoruz

Alaşehir Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, Kasım ayında çevre düzenleme ve park alanlarında yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bir ay boyunca Yeni Mezarlık’tan Yunus Emre Kavşağı’na kadar çok sayıda bölgede çalıştıklarını dile getiren Uğurluay, Aralık ayı içinde de bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yapımı halen devam etmekte olan Şelale Parkı alanına Kasım ayı içinde 12 kamyon dolgu dökülerek çim ve bitki dikim alanlarına dağıtıldığını belirten Alaşehir Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, dolgu öncesi sulama amaçlı olarak alanın altına otomatik sulama sistemi kurduklarını ve bu alanın temizliğini yaptıklarını söyledi.

Ay boyunca yapılan diğer çalışmalara değinen Uğurluay, şunları söyledi;

“Yeni mezarlıkta budama çalışmaları yapıldı. Barınaktaki bir alana mevsimlik çiçek ( süs lahanası) dikimi, kenar alanlara ligüstrüm dikimi yapıldı. Çimleri düzenli olarak budandı. Bahçesine oturma grubu kuruldu.

Kapalı spor salonu girişindeki bazı çalı bitkileri budanarak şekil verildi. İç kısımdaki bitkilerin bazıları söküldü çalışmalar devam ediyor. Kapalı spor salonu önündeki tüm çalı bitkileri alınarak sporcuların açık havada da çalışabileceği geniş alanlar oluşturulması planlanıyor.

Yunus Emre Kavşağı’ndaki çalı bitkileri sökülerek havuz dolduruldu. Tesviye çalışması devam ediyor. Bu alana çalı bitkileri grubundan bitkiler ve mevsimlik çiçek dikimi yapılacak. Cumhuriyet Meydanı yanındaki iki çiçek adasındaki çiçekler yenilendi Kasımpatı ve Aslanağzı çiçekleri dikildi.

Alparslan Türkeş Meydanı yanındaki 2 yeşil alana dekoratif taş döşemesi yapıldı. 4 palmiye dikildi palmiyelerin etrafına alev çalısı, mazı ve alacalı taflan ve mevsimlik çiçek olarak da kırmızı ve beyaz süs lahanası dikimi yapıldı. Kalan diğer boş alanlara yer örtücü ve mevsimlik çiçekler (ağırlıklı olarak hercai menekşe) dikilecek. Dikim öncesi gübre verilmekte çapalama yapılmaktadır. Aynı işlem şehir girişinde orta refüje de yapılmaktadır.

Hasan Noyan Parkı, St. John Kilisesi, Kenan Evren Meslek Lisesi, Alaşehir İlköğretim Okulu, Yıldırım Beyazıt Okulu, Hacı Kelepir Okulu, Sarıkız Parkı’nın önündeki ağaçlar, Yıldırım Beyazıt Parkı, Zihinsel Gelişim Okulu önündeki ve Kurtuluş Parkı’ndaki ağaçların budanması ayrıca şehir içerisinde kuruyan veya bakımsız olan ağaçların değiştirilmesi gerçekleştirildi. Çim biçme çalışmaları devam etmektedir.

Seramızın taşınacağı yer olan Arıtma Tesisimizde alan tesviyesi çalışması ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

İtfaiye karşısındaki alana yeni bir park projesi yapılmaktadır. Bu alana 3 adet palmiye dikimi yapıldı. Yürüyüş yolları kayrak taşları ile döşenmekte. Çim ekimi yapılacak. Şehir girişi yol üzerindeki 3 havuzun su sistemi kuruldu. Çiçek dikimi olan yerlerin yabancı ot temizlikleri düzenli olarak yapılmaktadır. Bülent Ecevit Meydanı yanındaki ufak yeşil alana mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Semih Evcim Parkı’na oturma bankları yerleştirildi, orta alanda karo çalışması yapıldı ve oluşturulan boşluklara gül dikimi yapılacak”