Şelale Parkı Açılış İçin Gün Sayıyor

Şelale Parkı, açılış için gün sayıyor

Şelale Parkı’nda çalışmalar bitme noktasına geldi. Park, hizmete açılmak için gün sayıyor. Kenan Evren Parkı yolu üzerindeki alana yapılan Şelale Parkı için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Parkın bu ay içinde hizmete açılması hedefleniyor.

Alaşehir Belediyesi tarafından Sarıkız Çayı üzerinde yapılacak olan Şelale Parkı için çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Park için yapılan çalışmalarda park alanına 80 kamyon hafriyat çekildi. Sahada, 100 saat boyunca kırıcı makineler ile kayalar delindi. Parkın altyapı çalışmaları tamamlandı, temeli atıldı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmalar tamamlandığında bölgede modern bir park içinde 9 metrelik bir şelale ortaya çıkacak. İhale kapsamında yapılan park, 383 bin TL’ye mal olacak.”dedi.

KARAÇOBAN: PARKIMIZI BU AY İÇİNDE HİZMETE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

Parkın son durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Karaçoban, “Tesisat kısmı bitirildi. Yürüyüş yollarının kayrak kaplanması şelale alanının boyanması, İstinat duvarlarına ferforjelerinin takılmasıyla yüklenici firmanın işlevi son bulacaktır. Bu çalışmalar son sürat devam ediyor. Bitkilendirme çalışması, idaremiz tarafından yapılacaktır. Bitkilendirme için kullanılacak bitki çeşidi belirlenmiş ve büyük bir kısmının temini sağlanmıştır. Şelale ve mağaranın aydınlatılması yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Geri kalan alan ve yeşil alan aydınlatılması idaremiz tarafından yapılacaktır. Söz konusu çalışmaları bu ay içinde bitirmeyi ve parkı halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz.”dedi.

“MUHTEŞEM BİR GÜZELLİK ORTAYA ÇIKACAK”

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Şelale Parkı’nın yapılacağı alanın güzel bir manzaraya sahip, yüksek bir mevkide bulunduğunu, park tamamlandığında muhteşem bir güzelliğin ortaya çıkacağını söyledi. Karaçoban, “5 bin100 metrePark alanımızda uzunca bir zamandır çalışmalarımız sürüyor. Çünkü zemin oldukça sert kayalardan oluşuyordu. Sabırla bu kayaları kırdık, 80 kamyon hafriyat taşıdık. Hedefimiz, bin500 metrekare alanda, içinde 9 metrelik şelalenin yanı sıra yeşil alanların, ağaçların, oturma guruplarının bulunacağı parkımızı bu ay içerisinde tamamlayıp halkımızın kullanımına açmaktır.” şeklinde konuştu.