RAMAZAN’DA ALAŞEHİR BELEDİYE’DEN BİR İLK

Alaşehir Belediyesi, bu Ramazan ayında bir ilke imza atarak mahallelerde ‘Sokak İftarları’ kurdu. 6 mahallede kurulan iftar sofralarına mahalle sakinlerinin ilgisi büyük oldu. 3 Ağustos Cuma günü Fatih Mahallesi’ndeki Selim Gürcan Parkı’nda ilki kurulan sokak iftarlarının finali ise 17 Ağustos Cuma günü İstasyon Mahallesi’ndeki Adnan Menderes Bulvarı’nda yapıldı. Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yılın Ramazan ayında 6 mahallede kurulan ‘Sokak İftarları’na Alaşehirlilerin ilgisi büyük oldu. 3 Ağustos Cuma günü Fatih Mahallesi’ndeki Selim Gürcan Parkı’nda ilki verilen iftar yemekleri sırasıyla, 8 Ağustos’ta Şeyh Sinan Mahallesi’nde, 11 Ağustos’ta Esntepe Mahallesi’nde, 12 Ağustos’ta Hacıbey Mahallesi’nde ve 16 Ağustos Perşembe günü Yeni Mahalle’de tertip edildi. Sokak iftar sofralarının finali ise İstasyon Mahallesi’ndeki Adnan Menderes Bulvarı’nda 17 Ağustos Cuma günü verilerek yapıldı. FATİH MAHALLESİ: Alaşehir Belediyesi’nin Sokak İftarları, Fatih Mahallesi'ndeki Selim Gürcan Parkı’nda 3 Ağustos Cuma günü düzenlenen iftarla başladı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği sokak iftarlarına, Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. 600’ e yakın mahallelinin katılımıyla gerçekleşen ilk iftara; mazereti nedeniyle katılamayan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, hemşerileri ile aynı sofrada olamamaktan dolayı çok üzgün olduğunu, ama bunu bir şekilde telafi edeceğini söyledi. ŞEYH SİNAN MAHALLESİ: Alaşehir Belediyesi tarafından ‘Ramazan Şenlikleri’ kapsamında organize edilen sokak iftarlarının ikincisi 8 Ağustos’ta Şeyh Sinan Mahallesi’nde düzenlendi. 500 mahallelinin katıldığı iftar programında, mahalleliyle birlikte orucunu açan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a mahalle çocukları büyük ilgi gösterdi. Kendinden imza isteyen çocuklarla yakından ilgilenen ve hiç birini geri çevirmeyen Karaçoban, çocukların park ve oyun gurubu taleplerine de olumlu cevap verdi. Karaçoban ayrıca, mahalleliyle iftarını yaptıktan sonra yatalak bir hastası olan bir aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduktan sonara da mahallenin ileri gelenleriyle sohbet toplantısı da yaptı. Karaçoban, “Hizmetin siyaseti olmaz.”dedi. ESENTEPE MAHALLESİ: Sokak iftarlarının 3.’sü Esentepe mahallesinde düzenlendi. 11 Ağustos’ta gerçekleştirilen iftar programına mahallelinin ilgisi büyük oldu. Yemeğe yaklaşık 500 kişi katıldı. Başkan Karaçoban, yemeğe iştirak eden mahalle sakinlerine teşekkür etti. HACIBEY MAHALLESİ: Ramazan şenlikleri kapsamında Alaşehir Belediyesi, 12 Ağustos’ta 4. Sokak İftar sofrasını Hacıbey mahallesinde kurdu. Hacıbeyliler, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ile birlikte iftar yaptı. Yemeğe 500 vatandaş katıldı. Belediye meclis üyelerinin de iştirak ettiği program 1.5 saat sürdü. Mahalleli çocuklar da oyuncak dağıtılarak sevindirildi. YENİ MAHALLE:  İlk defa bu yılın Ramazan ayında uygulamaya konulan ‘Sokak İftarları’nın 5.’si 16 Ağustos Perşembe günü Yeni mahallede tertip edildi. 750 mahallelinin katılımı ile gerçekleştirilen iftar programına Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Vatandaşlar, halka açık olarak düzenlenen bu yılki uygulamadan memnun kaldıklarını Başkan Karaçoban’a ilettiler ve teşekkür ettiler. FİNAL İSTASYON MALLESİ’NDE YAPILDI Sokak İftarları’nın finali 17 Ağustos Cuma günü 1000 kişinin katılımıyla İstasyon Mahallesi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın eşi Zühal Karaçoban ile katıldığı iftar programına belediye meclis üyeleri de iştirak etti. oruçlar açıtlıktan sonra mahalleliye teşekkür konuşması yapan Başkan Karaçoban, “Bu Ramazan’da 6 mahallemizde vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptık. Alaşehirlilerle birlikte olmak bize keyif verdi. Umarım bundan mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızda memnun olmuştur. Alaşehir ve Alaşehirliler için gece-gündüz çalışıyoruz. Asli görevlerimizin yanında sosyal belediyeciliğin gereklerini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Programlarımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm Alaşehirlilere teşekkür ediyor, Ramazan Bayramlarını kutluyorum.”şeklinde konuştu. KARAÇOBAN: TÜM ALAŞEHİRLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 11 ayın Sultanı Ramazan ayının Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, 1000 aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nin içinde olduğu bu aya kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu ayın sonuna geldikleri için ise hüzünlü olduklarını söyledi. Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu tüm Alaşehirlilerle birlikte yaşadıklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Ramazan ayı, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekâtıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan, ayların en bereketlisidir. Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için bir vesiledir. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli hemşerilerimin, bundan sonra da aynı beraberliği göstererek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatarak, bu mübarek aydan istifade ettiklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyor, esenlikler diliyor ve bu yılki etkinliklerimize beklenenin üzerinde ilgi gösteren tüm Alaşehirlilere sonsuz teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.