MHP 'li Başkanlar Büyükşehir 'e Hazırlanıyor

MHP'li belediye başkanlarının her ay düzenli olarak bir araya geldiği ve görüş alışverişinde bulunduğu toplantı, bu kez Mütevelli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Yemekli toplantıya Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da katıldı.

Toplantıya Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Ok, Gökkaya Belediye Başkanı İbrahim Kara, İcikler Belediye Başkanı Mevlüt Karabacak, Yılmaz Belediye Başkanı Ferudun Ogan, İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahraman, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, eski belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte partililer katıldı. Toplantıların 2009 yılından bu yana düzenli olarak devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de yapılan toplantıların önemine dikkat çekti. Mart ayı içerisinde Antalya’da genel merkezin düzenleyeceği toplantıda da bir araya geleceklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Bu toplantıdan sonra da seçim çalışmalarının startı verilecek. Bizler de büyük şehrin artı ve eksilerini çok iyi anlatmak durumundayız. Olumsuz ve olumlu yanlarını vatandaşımıza en ince ayrıntısına kadar anlatmak bizim en önemli görevimiz. Bununla birlikte Büyükşehir ile doğacak olan artıları da nereye ve nasıl kullanacağımızı da vatandaşımıza anlatacağız” dedi.

Manisa Belediyesi’nin şu anda 168 milyon olan bütçesinin büyükşehir olmasıyla birlikte 500-600 milyon civarına ulaşacağını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu kaynakların çok iyi kullanılması gerektiğini her zaman dile getiriyoruz. Şu an belediye olarak 330 bin nüfusa hizmet edilirken, Büyükşehir olunca 1milyon 300 bin kişiye hizmet gidecek. İl Özel İdaresinin de kapatılması ile yetki belediye başkanına ve meclise geçecek. Bu noktada Büyükşehir belediyelerinin önemini daha da arttırıyor.” diye konuştu.