Karaçoban'dan 2. Yarıyıl Açılış Mesajı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 2012-2013 yılının 2. yarıyılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm eğitim camiasına başarı dileklerini iletti. Karaçoban, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Alaşehir’de de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılın 2. dönemine başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.”dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 2012-2013 yılının 2. yarıyılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yeni yarıyılın başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, bu eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için öğrenme ortamlarının gerçekleştirildiği mekânlar olan okullarımızdaki tüm kaynakların etkili ve verimli kullanılması, öğrenmeye uygun ortamların oluşturulması önem arz etmektedir.

Günümüz dünyasında toplumların, ülkelerin çağdaşlık düzeyi eğitimde yakaladığı başarı, sahip olduğu bilim ve teknolojinin kalitesi ile ölçülmektedir. Ülkeler arasındaki zenginlik ve kalkınmışlık yarışı da en çok eğitimle kazanılabilir. Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak ve onun da üzerine çıkmak için eğitimde başarılı olmanın zorunlu olduğu artık tartışmasız bir gerçektir.”