Karaçoban, Sulama Kooperatifi Başkanlarıyla Buluştu

Karaçoban, sulama kooperatiflerinin başkanlarıyla buluştu

Alaşehir Belediye Başkanı Dr.Gökhan Karaçoban, ilçe merkez ve çevre mahallerde hizmet veren sulama kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri ile Sarıkız Restoran’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda kooperatiflerin durumları ve sorunları, Büyükşehir Yasası’nın sulamada getirdiği değişiklikler ve Alaşehir Belediyesi’nin tarımsal sulamada üstleneceği fonksiyonlar masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Alaşehir Belediye Meclisi MHP Gurup Başkanı Bilgehan Noyan, AK Parti Gurup Başkanı Fedayi Kozan ve CHP Gurup Başkanı Mehmet Kayacık ile Ziraat Odası Başkanı ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk’ün yanı sıra 13 tarımsal sulama kooperatifinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Alaşehir Belediyesi'nin kendisinin daha önce söylediği üzere tarımın ve tarımsal sulamanın içinde olacağını, bu alandaki çalışma ve yatırımlara öncülük edeceğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir bünyesindeki Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'nın bu alanda bilgilendirme başta olmak üzere bir çok konuda çalışmasının olacağını söyledi.

KİMİN YAPTIĞI DEĞİL HİZMETİN KENDİSİ ÖNEMLİDİR

Yeni yasayla tarımsal hizmetlerle sulama hizmetlerinde kooperatiflerle birlikte hareket etme düşüncelerinin olduğunu söyleyen Karaçoban,"Bu konudaki fikirlerinizi acil olarak bekliyoruz. Biz belediye olarak hizmetin kim tarafından yapıldığını değil hizmetin kendisini önemsiyoruz. Biz kurum olarak bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi ile birlikte çalışacağız. DSİ'nin de bölgemizde ciddi çalışmaları var. Kırsal Kalkınma Dairesi'nin gölet çalışmaları, kapalı sistem sulama sistemi, organize sera bölgeleri gibi çalışmaları da olacak. Bunun yanında eğitim ve finansman çalışmalarında da bulunacaklar. Bütün bu çalışmalar belediyemiz aracılığıyla yürütülecek" dedi.

Yerel seçimlerden sonra birçok yeni mahallede sulama çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Karaçoban, Alaşehir Belediyesi'nin iş makineleri bağlamında bu tür hizmetlere hazır olduğunu söyledi.

KOOPERATİFİNİZ HAKKINDA BİLGİLENİN

Sulama Kooperatifi Başkanlarından kooperatiflerinin yasalar karşısındaki pozisyonlarını öğrenmeye çağıran Karaçoban, bu konuda Alaşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nden faydalanabileceklerini söyledi. Karaçoban, "İlk dert ortağınız biziz. Bu konuda önce bize ulaşın. Bizler ilgili kurumlara müracaatınızı yapalım" şeklinde konuştu.

BELEDİYE HERKESİN BELEDİYESİ

Toplantıda Alaşehir Belediyesi çalışanlarının Alkan mahallesinde uğradıkları saldırıya da kısaca değinen Karaçoban, "Bugünkü toplantımızda bu nahoş olayı konuşmak istemiyorum. Ancak hiç bir hak kimseye kamu çalışanlarına ve kamu araçlarını tahrip etme gücü vermez. Belediye herkesin belediyesidir." diyerek konuşmasını tamamladı. Toplantının son bölümünde kooperatiflerin sorunları ve beklentileri tartışıldı.