Karaçoban: Biz Alaşehir İçin Çalışıyoruz

Alaşehir Belediyesi, 2 koldan girdiği asfalt ve altyapı çalışmalarında, şimdiye kadar çalışmalarını tamamladığı 23 bin 561 metre uzunluğundaki yol güzergâhlarında 220 bin 894 metre karelik kazı çalışması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 2012 yılı asfalt sezonunda hedeflenenin üzerinde bir çalışmanın yapıldığını söyledi.

Asfaltlama çalışmalarına 300-350 bin metrekare asfalt atma hedefiyle Mayıs ayında başlayan Alaşehir Belediyesi, hedefe çok yaklaştı. Geçen altı ay içersinde hiç durmaksızın devam eden çalışmalar neticesinde 22 km’lik toplam yol hedefi aşılarak, 23 bin 561 metrelik yol asfaltlandı. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Asfaltlama ve altyapı çalışmalarında bu yıl hedeflenin üzerinde çalışma yaptık. Şimdi sıra diğer önemli projelerimizi uygulamaya geldi. 2013 yılı Alaşehir Belediyesi için projeler yılı olacak” dedi.

KARAÇOBAN: ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARINDA HEDEFİ AŞTIK

2012 yılının asfalt sezonunda ihale yoluyla 8 bin 50 metre, belediye imkânlarıyla da 14 bin metre yolu asfaltlama hedefiyle sezona girdiklerini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, altyapı ve asfaltlama çalışmalarında hedefi aştıklarını söyledi. Karaçoban, “6 aylık zaman diliminde 23 bin 561 metre yolda asfaltlama çalışması yaptık. Bununla beraber yıl içerisinde toplamda 18 bin metre altyapı hizmeti gerçekleştirdik. Asfaltlama yapılan 66 sokak ve caddede, 220 bin 894 metre karelik kazı çalışması da gerçekleştirildi. Alaşehir için çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

“İÇME SUYU ANA HATTININ 15 BİN METRELİK KISMI YENİLENDİ”

Asfaltlama çalışmalarını bitirmek için gün sayan Alaşehir Belediyesi, bu çalışmalarla birlikte şehrin içme suyu, tatlı su, yağmur hattı ve kaba su hatlarını da yeniledi. Uzun yıllardır kullanılan ve birçok mahallede kullanılamaz hale gelen içme suyu hattı yenilendi. Çalışmalar boyunca 14 bin924 metretutarında yeni içme suyu hattı döşendi. Yol çalışmalarını altyapı çalışmaları ile birlikte sürdüren belediye, 4 bin786 metrekanalizasyon, 9 bin502 metreiçme suyu ve 3 bin995 metrede yağmur suyu hattının döşemesini tamamlanmıştı.

Karaçoban, “Beş ay boyunca devam eden ve Alaşehir Belediyesi ile İŞKUR arasında yapılan protokolle 25 işçinin istihdam edildiği çalışmalarda 7 bin462 metretatlı su, 5 bin150 metreyağmur hattı ve bin630 metrede kaba su hattı da döşendi.  İçme suyu ana hattının da 15 bin metrelik kısmı yenilendi. Hem altyapı hem de asfaltlama çalışmalarımız aralıksız sürüyor.”dedi.