KARAÇOBAN ; Hizmetin Siyaseti Omaz

KARAÇOBAN: CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA ONAY BEKLEYEN BÜYÜKŞEHİR YASASININ ALAŞEHİR’İ DE İLGİLENDİRDİĞİNİ BELİRTEREK, “EĞER YASA ONAYLANIRSA MANİSA, BÜYÜKŞEHİR OLACAK. ALAŞEHİR’İN 6 BELDESİ VE 65 KÖYÜ İLÇE MERKEZİNE BAĞLANACAK. MERKEZ BELEDİYESİ OLARAK, KASABALARIMIZA VE KÖYLERİMİZE HİZMET GÖTÜRECEK OLMAMIZ BİZİ ŞİMDİDEN HEYECANLANDIRIYOR.”DEDİ.

Karaçoban: Belde ve köylere hizmet vermek, bizleri heyecanlandırıyor

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, büyükşehir yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karaçoban, yerel seçimlere kadar ilçe merkezinin bütün sorunlarının giderilmiş olacağını belirterek, “Büyükşehir yasası, kapalı bir kutu. İçeriği hakkında tam bir bilgi yok. Her şeye rağmen bu yasa onanırsa, Alaşehir’in 125 mahallesi olacak. 6 belde ve 65 köy tüzel kişiliğini kaybedecek ve ilçe merkezine bağlanacak. Merkez belediyesi olarak, yeni mahallerimize hizmet götürecek olmamız bizleri şimdiden heyecanlandırıyor.”dedi.

Manisa’nın da içerisinde olduğu ve 13 il merkezini kapsayan yeni Büyükşehir yasa tasarısı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, coğrafi bakımdan ayrıca değerlendirilmesi gereken söz konusu yasanın Cumhurbaşkanlığı makamınca onaylanması durumunda Alaşehir’in 6 beldesi ve 65 köyün tüzel kişiliğinin sona ereceğini söyledi. Karaçoban, “Alaşehir bu çerçevede 125 mahalleden teşekkül olacak. Söz konusu yasanın içeriği hakkında tam bir bilgiye hiç kimse vakıf değil. Herkes gibi yasanın akıbetini bekliyoruz. İl ve ilçelerin idari yapısı ile vatandaşların sosyo-ekonomik yapılarına zarar gelmeyecek şekilde düzenlemelerin yapılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz.”dedi.

KARAÇOBAN: HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

İlçe merkezinde planlı ve programlı bir çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 1,5 yılda şehrin bütün problemlerini başarılı bir çalışmanın ardından, asgari düzeye indirmeyi başardıklarını söyledi. Hizmet üzerinden hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını da söyleyen Karaçoban, “Alaşehirlilerin emanetlerine sahip çıkıyoruz. 2014 yılına kadar ilçe merkezindeki çalışmaların tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Şehir merkezindeki gibi belli bir plan ve program doğrultusunda, kasabalıktan ve köylükten çıkan yeni mahallelerimize hizmet vermek bizleri mutlu edecektir. Bu durum bizi ziyadesiyle heyecanlandırıyor.”şeklinde konuştu.