Güreş Alanı Parkı Yeniden Düzenlendi

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Güreş Alanı Parkı olarak bilinen, 569 m2 alanı yeniden düzenledi. İhale kapsamında yeniden düzenlenen alan; İlköğretim ve lise düzeyindeki gençlerden 0-6 yaş grubuna kadar olan kesime hitap edecek şekilde oyun gruplarıyla donatıldı.

Güreş Alanı Parkı olarak bilinen İstasyon mahallesindeki 569 m2’lik alan, Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlendi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, “Parkın zemin döşemesi olarak kauçuk kullanılmıştır. Çocukların sağlıkları için tehlike yaratacak durumların önlenmesi için polietilen malzeme olarak kullanılması esas alınmıştır. Kullanılan kauçuk güneş ışıklarına karşı dayanıklı, çatlama yâda solma yapmayacak malzemeden üretilmiştir.”dedi.

KARAÇOBAN: ALAŞEHİRLİLERE HİZMET BORCUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, altyapı ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra, ilçenin görsel yönden güzelleşmesi için de yeni projelere imza attıklarını söyledi. Şelale Parkı’nın bu ay içinde hizmete açılacağını dile getiren Başkan Karaçoban, “İstasyon mahallesindeki Güreş Alanı Parkı’nı yeniden düzenledik. 0-6 yaş grubuna, İlk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere hitap edecek şekilde alanı oyun grupları ile donattık. 569 m2’lik sahaya; 3 bacaklı salıncak, dönerli salıncak 3 metre yüksekliğinde ipli tırmanma, kendi ekseninde dönen yuvarlak tekli salıncak, figürlü zıpzıplar ve ikili figürlü tahterevalliden oluşan oyun grupları koyduk. Bu oyun grupları Alaşehir’in dışında Ege bölgesinde sadece Manisa ve Nazilli’de var. Bu çalışmaların yanında birçok park sahalarında da yenileme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Alaşehirlilere hizmet borcumuzu yerine getiriyoruz. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”şeklinde konuştu.