Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Alaşehir’de

ALAŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEYE DAVET EDİLEN ÇANAKKALE 1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ, DÖRT GÜN BOYUNCA ALAŞEHİR'DE ÖĞRENCİLERE VE VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI Çanakkale destanın yaşandığı yerleri göremeyenler için kurulan "Çanakkale 1915 Gezici Müzesi", Anadolu turunda 24-27 Eylül 2012 tarihleri arasında Ziya Gökalp Caddesi’nde ilçe halkı ile buluştu. Müzeye ilk gün ilgi büyük oldu. Hediyelik eşyalarında satışının yapıldı müze 4 günün sonunda Alaşehir’den ayrıldı. Çanakkaleli yerel tarih araştırmacısı Ahmet Uslu tarafından hazırlanan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi projesi Alaşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde Ziya Gökalp Caddesi`nde Alaşehirlilerin beğenisine açıldı. Çanakkale Savaşı`nı anlatan tablo, mermi, siper görüntüleri, kılıç ve silah gibi yaklaşık 4 bin görsel malzemenin sergilendiği müzenin açılışı 24 Eylül 2012 saat 11.00`de gerçekleştirildi. Müzeyi Belediye Başkan Yardımcısı Günsel Ateş ve belediye personelleri de ziyaret ederek, hediyelik eşyalardan satın aldılar. 18 Mart 2010 tarihinde Çanakkale`den Anadolu`ya yola çıkan gezici müzenin Eylül ayındaki durağı Alaşehir oldu. Müzenin gezisini Çanakkale Savaşları`nın 100. Yıl dönümü olan 18 Mart 2015`e kadar sürdürerek tüm Türkiye`yi gezeceği açıklandı. Alaşehirlilerin bu gün de (Çarşamba günü) Ziya Gökalp Caddesi`nde gezilebilecekleri müzede 25 anlatım tablosu, 35 dakikalık belgesel film, görsel şehitlik ve canlandırma çadırları ile Türk tarihinin en büyük zaferi Çanakkale destanının manevi duygu yükünü yaşama imkanı bulacaklar.