Mezarlıklarda Düzenlemeler Yapılacak

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, Belediye’ye ait iki mezarlıkta düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Özdoğan, “Tüm mezarların üzeri tek tip bitkilerle bezetilecek. Bitki türlerinden yayılıcı alacalı ardıç ve lavanta tercih edilecek.”dedi. Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kurban Bayramı’ndan önce Asri ve Yeni mezarlıkta yenileme çalışması başlatacak. Yapılacak çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Birim Müdürü Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, tüm mezarların üzeri tek tip bitkilerle bezetileceğini, bitki türlerinden yayılıcı alacalı ardıç ve lavantanın tercih edileceğini söyledi. ÖZDOĞAN: PARKLARDA YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE Eylül ayında birimlerince yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak da bilgi veren Özdoğan, “Semih Evcil parkında sulama sitemimizin kurulumu ve bitkilendirme çalışmalarımız büyük çoğunlukta bitmiştir. Zeminde yürüyüş yollarının zemin döşemesi park alanın çoğunluğunda tamamlanmış fakat orta alanda özel yer döşemesi olarak desen çalışması uygulanacak bunun için malzeme olarak traverten taşı ve karo taşlar kullanılacaktır. Semih evcil ve Şehir girişinde kullanılması planlanarak özel tasarım oturma birimlerinin alımı yapılmıştır. Zümrüt evlerinin yanındaki park alanının sulama sistemi döşenmesi tamamlanmıştır Ekim ayının ikinci haftasından itibaren kadar çim ekimleri yapılacaktır.”dedi. “ALAŞEHİR’İ GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMLARIMIZ SÜRÜYOR” Özdoğan açıklamasının devamında, Alaşehir’i güzelleştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “2012 yılında ihaleyle alımı yapılan çocuk oyun gruplarımızın kurulumu ve zemin döşemeleri (Kauçuk) olarak tamamlanmış sadece güreş alanı parkı için özel tasarım oyun grubu kurulumu kalmıştır. Yine Ekim ayının ikinci haftası gibi başında yapılan yollardaki fidan dikimlerimiz tijli ağaç ve çalı dikimlerine başlanacaktır. İdaremizin Bitki üretim kooperatifiyle imzaladığı sözleşmeyle fidan alımımız başlamıştır. Yıl içerisinde de sevkiyatlar devam edecektir. Okulların açılmasıyla idaremizin okul bahçelerini peyzaj çalışmalarına desteği de başlamıştır. Belirli okul bahçeleri için proje çalışmamız mevcuttur. Metraj çalışmalarımızın tamamlanmasıyla uygulamalarına geçilecektir.”şeklinde konuştu.

-------------------------------------------------------------------

Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay'ın da yaptığı açıklamaya göre Mezarlığın temizliği bitmek üzere mezarlıktaki şehitliğe çim ekimi ve girişin sağ sol yanlarına çim artı çiçek ayrıca tüm mezarlara çiçek ve kalıcı yeşil bitki dikimi bayrama kadar tamamlanacağı belirtildi.  Mezarlığın orta bölgesindeki havuzun etrafında ki sarmaşıklar budandı.
[gallery link="file"]