Belediye Hayvan Barınağı Gün Sayıyor

Alaşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan ‘Hayvan Barınağı’nda çalışmalar sona yaklaştı. Altyapı çalışmaları tamamlanan barınağın zemin betonu da atıldı. 66.00 metre küp beton kullanılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, barınakta bordür, plastik doğrama, boya, fayans ve bahçe düzenleme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, barınağı bu ay içinde hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Alaşehir Belediyesi’nin hayvan barınağı oluşturma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, inşaat sahasının altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, barınağın zeminine66.00 m3betonla kaplandığını söyledi. Barınakta ayrıca; bordür, plastik doğrama, boya, fayans ve bahçe düzenleme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Karaçoban, çalışmaların tamamına yaklaşık 23 bin TL harcanacağını ve Mayıs ayı içinde hizmete açılacağını belirtti.

KARAÇOBAN: BELEDİYE’NİN MODERN BİR BARINAĞI OLACAK

Hayvan barınağı ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Karaçoban, “Yapımı devam eden barınağımız hizmete girdiğinde en az 250 sokak hayvanının izolasyonu sağlanacak. Barınakta 4 ayrı hayvan kabini oluşturularak aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme işlemleri yapılacak. Ayrıca barınağımızda iki adet de karantina ünitesi bulunacak. Yaşlı ve hastalıklı hayvanların bakımı da belediyemizce yapılacak. Bu işlemlerin ardından hayvanlar alındığı mahallelere bırakılacak. Çünkü bu hayvanlar farklı mahallelere bırakıldığında ortama uyum sağlayamadıkları ve doku uyuşmazlığı nedeniyle saldırganlaşabiliyor. Bu nedenle bu hayvanları işlemlerinin ardından yaşadıkları mahallelere bırakmaya özen gösteriyoruz. Çalışmaları bir an önce tamamlayarak Mayıs ayında hizmete açmayı hedefliyoruz.”şeklinde konuştu.

PARKLARDA HAYVAN BESLENME NOKTALARI OLUŞTURULDU

Daha önce sokak hayvanlarının beslenmeleri için her mahallede hayvan beslenme noktaları oluşturduklarını ancak mahalle sakinlerinden gelen tepki ve şikâyet üzerine bu noktaları kaldırdıklarını da hatırlatan Başkan Karaçoban, “Hayvan beslenme noktalarını her mahalledeki parkımızın bir köşesinde oluşturmaya başladık. Beslenme noktalarında hayvanların yemek ve su ihtiyacını karşılayacak iki farklı kap bulunacak. Böylece vatandaşlarımızın vereceği besinlerle hayvanlarımızın beslenmeleri sağlanacak.” Şeklide sözlerini tamamladı.