Atatürk Bulvarı'na İlk Kazma Vuruldu

KENT MEYDANI PROJESİNDE İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi’nde belediye tarafından 28 Mart tarihinde gazeteye ilan verilerek, ihale süreci resmen başlatıldı. Yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanın revizesini içeren ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak dev projenin 210 günde tamamlanması hedefleniyor.

Kent Meydanı projesinde ihale süreci başladı. Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesinde belediye tarafından 28 Mart tarihinde gazetede ilan edilerek ihale süreci resmen başlatıldı. Yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanın revizesini içeren ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak dev projenin 210 günde tamamlanması hedefleniyor.

KARAÇOBAN: BU PROJEYLE ALAŞEHİR GERÇEK MANADA BİR METROPOL ŞEHİR HAVASINA KAVUŞACAK

Gazetemize ihale süreci ve meydan projesi hakkında bilgiler veren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, projenin tamamlanmasıyla Alaşehir’in gerçek anlamda bir metropol şehir havasına kavuşacağını söyledi. Karaçoban, ”Uzun zamandır Cumhuriyet Meydanı’nın Alaşehir’e yakışır bir şekilde yeniden düzenlenmesini içeren bu projeye üzerinde çalışıyorduk. 28 Mart tarihinde yerel gazeteye ilan vererek projenin startını verdik. 17 Nisan tarihinde de ihale yapılacak. Alaşehir’in prestij projesi olacak bu projeyle Yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanda revizyon çalışmaları yapılacak. Kent Meydanı Projesi; ilçenin önemli ana arterlerinin kesişim noktası üzerinde bulunan Kent Meydanı ile çevresindeki yaya ve taşıt öncelikli yolların trafiğini düzenli ve akıcı hale getirmek, projeye konu olan çevrenin fiziksel, işlevsel ve görsel bozukluklarını iyileştirmek ve kullanım kalitesini artırmak üzere yolun alt ve üst yapısının (yıpranmış yol – tretuvar döşeme kaplamaları, kent mobilyalarının ve yol ağaçlandırmasının yenilenmesi vb.) kentsel tasarım yaklaşımı içerisinde projelendirilmesidir. Bu proje ile Atatürk Bulvarı’nın Cumhuriyet Meydanı’ndan Kenan Evren büstünün bulunduğu kavşağa kadarki bölümünü yeniden düzenleyeceğiz. Bu bölümde kaldırımları genişleterek yolu da çift yönlü ama tek yol olarak düzenleyeceğiz. Büstün bulunduğu kavşakta da bir düzenlememiz olacak. Ayrıca Sevgi Yolu’nu da Güdük Minare Camii’ne kadar uzatarak yeniden düzenleyeceğiz. Projenin belediyemize maliyeti toplam yaklaşık 6 milyon lira olacaktır.” dedi.

“KENT MEYDANLARI ŞEHİRLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Karaçoban açıklamalarının devamında ayrıca kent meydanlarının şehirler için çok önemli olduğunu söyledi. Karaçoban” Kent Meydanları bir şehir için çok önemlidir. Milli Bayram ve özel günlerde düzenlenen törenlerde başta mülki amirimiz ve halkımızın çektiği sıkıntıları hepimiz yakinen biliyoruz. Yeni Cumhuriyet Meydanımızı bayram ve törenlerin rahatça yapılabilmesi hem de halkımızın zaman geçirebileceği bir meydan olarak düzenleyeceğiz. Bizim halkımız da böyle bir meydanda kurulacak dev ekran TV lerde milli maç izleme şansına sahip olabilmeli. İnşallah ilçemize tüm bu özelliklere sahip böyle bir meydanı kazandıracağız” şeklinde konuştu.

ATATÜRK BULVARI'NA İLK KAZMA VURULDU

Kent Meydanı Projesi içinde yer alan Bulvar Caddesi’nde revizyon çalışmaları başladı. Alaşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla ilk etapta caddenin su ve kanalizasyon şebekesi yenilecek.

Bulvar Caddesi’ne ilk kazma vuruldu. Kent Meydanı projesi içinde yer alan Bulvar Caddesi’nde revizyon çalışmaları başladı. Alaşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla ilk etapta caddenin su ve kanalizasyon şebekesi yenilecek. Bu alandaki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra Kent Meydanı Projesi ihalesini kazanan firma proje gereği; Atatürk Bulvarı’nın Cumhuriyet Meydanı’ndan Kenan Evren büstünün bulunduğu kavşağa kadarki bölümünü yeniden düzenleyecek. Bu bölümde kaldırımları genişleterek yolu da çift yönlü ama tek yol olarak düzenleyecek. Yine firma Kenan Evren Büstü’nün bulunduğu kavşakta da bir takım düzenlemeler yapacak. Söz konusu bölgenin “2. SEVGİ YOLU” olarak düzenlenmesi planlanıyor.