ALAŞEHİR’DE İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısı, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun başkanlığında yapıldı.Toplantıya Ticaret Odası, Ziraat Odası temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen ve görev dağılımı yapılan toplantıda 32 kişiden oluşan mecliste Ahmet Öküzcüoğlu, Bilgehan Noyan ve Fedai Kozan dışında tüm üyeler değişti.

Salona girişte alkışlar eşliğinde karşılanan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Alaşehir çok güzel bir demokrasi sınavını başarıyla atlattı. Tercihler bizden yana kullanıldı. Oy veren vermeyen tüm Allaşehirlilere teşekkür ediyorum. Alaşehir’e ayrım yapmadan, etnik kökenine bakmadan her partiye mensup vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağım. Alaşehir’e hizmeti ibadet anlamında gördüğüm için mesai tanımadan 24 saat sizlerin hizmetindeyim. İnşallah sizleri  beş yıl sonra sosyal belediyecilik anlayışının tümüyle tanıştırmış olacağız.  İlk yapacağımız iş Alaşehir Beşlediyesi’ni şeffaflaştırmak olacak. 10 gün içerisinde vatandaşlarımızın talepleri üzerine Alaşehir Belediyesi’nin mali tablosunu belediyenin önünde ve bilbordlardan ilan  edeceğim. Bunu geleneksel hale getirip, her yıl yayınlayacağız. Beşinci yıl sonunda da ne yapmışız, ne bırakıyoruz bunları sizlerle şeffaf olarak paylaşmış olacağız. Tek partinin değil, tüm partililerin mutlu olacağı bir sistem kuracağız. Alaşehir’in yönetiminde herkesi dinleyip, görüşlerini alacağız ve herkesin yönetimde katkısı olmasını sağlayacağız. Meclis üyesi arkadaşlarımla bir aile üyesi gibi çalışacağız. Hep birlikte Alaşehir’i ismine yakışır bir şekilde ÂLÂŞEHİR  yapacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Toplantısı’nın sonunda görev dağılımı meclis üyelerinin oy çokluğuyla şu şekilde gerçekleşti:

KATİP ÜYELİKLERİ:

Asil: Cihan Yıldırım, Aynur Dağ, Bilge Altan

Yedek: Ali Aslan, Bayram Yiğit, Mustafa Arıkan

MECLİS BAŞKAN VEKİLLİKLERİ: Ali Zengin ve Mehmet Hanifi Aydın

ENCÜMEN ÜYELİKLERİ: Mehmet Atıf Erdem, Ayşe Musal, Cihan Yıldırım

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU: Remzi Şirinoğlu, Halil Koç, Bilge Altan, Ahmet Kandemir(C.İ) ve Muzaffer Karakaya(C.İ) ,

İMAR KOMİSYONU: Halis Özcan, Erdil Dağdelen, Emir Engin, Ahmet Enç(C.İ), Çağrı Oğuzalp Coşkun(C.İ)

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ: Özer Demir, İbrahim Beler, Mustafa Örs, Mustafa uysal ve Abdil Korkutalp

MURAKABE ÜYELİKLERİNE: Yunus Demir, Mustafa Deniz, H.Hüseyin Güngör, Atilla Uysal ve Hüseyin Ayyıldız