ALAŞEHİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ TİYATRO EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında önemli bir projeye daha imza Alaşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı Alaşehir Belediye Tiyatrosu, Drama ve Oyunculuk Okulu eğitimleri başladı.

70 kursiyerin tiyatro eğitimi aldığı, Genel sanat yönetmenliğini ve eğitmenliğini Şekip Noyanalp’in üstlendiği oyunculuk dersleri Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri eski sinema salonunda gerçekleşiyor. Ücretsiz tiyatro eğitimi almak isteyenler için ise kayıtlar devam ediyor.

Toplumun kültürel açıdan gelişmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri olan tiyatroyu Alaşehir’de yaygınlaştırmak, tiyatroya ilgisi olan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kendilerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla 7’den 70’e tiyatro sloganıyla açılan tiyatro okulunda kursiyerlere; disiplinli, özverili ve keyifli bir eğitim süreci içerisinde, vücudunu kullanabilmeyi, etkili ve güzel konuşabilmeyi, oyunculuk potansiyelini geliştirmeyi, kendini ve yeteneğini fark etmeyi, sanatsal yanını ortaya çıkarmayı, yaratıcılığını ve hayal gücünü çalıştırmayı, hayata daha derin ve daha hassas bakabilmeyi öğretiliyor.