Alaşehir Belediyesi, Asfalt Çalışmasında Ezber Bozdu

ALAŞEHİR’İ MARKA ŞEHİR YAPMAK İÇİN KOLLARI SIVAYAN ALAŞEHİR BELEDİYESİ, BU HEDEF DOĞRULTUSUNDA BAŞALTTIĞI HİZMET KERVANI YOLCULĞUNDA 44 SOKAK VE CADDE DE ASFALTLAMA VE ALTYAPI ÇALIŞMASINI TAMAMLADI. Asfaltlama çalışmalarına 300-350 bin metrekare asfalt hedefiyle Mayıs ayında başlayan Alaşehir Belediyesi, hedefe çok yaklaştı. Geçen beş ay içersinde hiç durmaksızın devam eden çalışmalar neticesinde 22 km’lik toplam yolun 16 bin 321 metrelik kısmı asfaltlandı. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Asfalt çalışmalarımızı inşallah Kasım ayı sonuna kadar bitireceğiz. Ve diğer önemli projelerimizi uygulamaya başlayacağız. 2013 yılı Alaşehir Belediyesi için projeler yılı olacak” dedi. Alaşehir Belediyesi, asfaltlama çalışmalarında sona çok yaklaştı. Alaşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla 14, ihale yoluyla da 8 bin 50 metre olmak üzere toplam 22 bin 50 metre(22 Km) asfalt atma hedefiyle Mayıs ayında başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 16 bin 321 metrelik yol asfaltlandı. Altyapı çalışmalarıyla birlikte yürütülen çalışmalarda Kasım ayı sonunda tüm yolların asfaltlanmasının bitirilmesi hedefleniyor. ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA BERABER YÜRÜTÜLÜYOR Çalışmaların başladığı Mayıs ayından Ağustos ayı sonuna kadar 16 bin 321 metre uzunluğundaki yol ağında 115 bin metrekarelik alan asfaltla kaplandı. 22 bin 861 metre uzunluğunda bordür taşının döşendiği çalışmalarda ise 21 bin 372 metrekarelik alan kaldırımla kaplandı. Yol çalışmalarını altyapı çalışmaları ile birlikte sürdüren belediye, 4 bin 786 metre kanalizasyon, 9 bin 502 metre içme suyu ve 3 bin 995 metrede yağmur suyu hattının döşemesini tamamladı.  “HEDEF KASIM AYI SONU-2013 PROJELER YILI OLACAK” Çalışmalar hakkında bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, hedeflerinin asfalt ve altyapı çalışmalarını Kasım ayı sonuna kadar bitirmek olduğunu söyledi. Ana arter ve prestij yollarının ihale kapsamında özel firma, diğer cadde ve sokaklardaki asfalt çalışmalarının ise belediye imkan ve ekiplerince yürütüldüğünü hatırlatan Karaçoban, “Alaşehir Belediyesi, asfalt ve asfalt çalışmalarında ezber bozdu. Bu yıl içinde hedeflediğimiz toplamda 22 kilometrelik asfaltlama çalışmalarımızı Kasım ayı sonunda tamamlayarak ilçemizin altyapı ve yol sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bunun ardından yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. 2013 yılı belediyemiz ve Alaşehir için projeler yılı olacak.” şeklinde konuştu.