Alaşehir Belediyesi, 2 Parkı Daha Yenileyecek

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Toptepe ve Kenan Evren Parklarını revize etmek için kolları sıvadı. İki park için de projeler hazırlandı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı ve yıl içinde tamamlanarak, hizmete açılacağı belirtildi. Yapılacak revize çalışmaları hakkında bilgi veren Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, her iki parkın projelerinin hazır olduğunu ve kısa sürede çalışmaların başlayacağını söyledi.

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, Toptepe ve Kenan Evren Parklarının yeniden revize edilerek, halkın hizmetine açılacağını söyledi. Her iki parkın revizyon projelerinin hazırlandığını da belirten Özdoğan, “İki parkımızın projelerini hazırladık. Çalışmaları önümüzdeki günlerde başlatıp, yıl içinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Park sahalarında birçok yenileme çalışması yapılacak. Revize çalışmalarının ardından, parklarımız tam anlamıyla halkımızın kullanımına açılacak.”şeklinde konuştu. Özdoğan, revizyon çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi;

“TOPTEPE PARKI: Toplamda 19000 m2 rekreasyon alanına sahip parkın; Yeşil alanı14000 m2 Bina(su deposu) 225,4 m2, Mevcut yol 2367,3 m2 ve Seyir terası 4000 m2 olarak planlandı. Park alanı girişleri yenilenecek ve yeşil alanda ıslah çalışması yapılacak. Çim alanda otomatik sulama sistemi yapılacak. Yeşil alanlarda bitkilendirme de iyileştirmeler olacak. Yürüyüş yollarında ve bordürlerde tadilat yapılacak. Park alanının oturma grupları yenilenecek.

KENAN EVREN PARKI: 43.200 m2 toplam alana sahip parkın; Toplam yeşil alanı 26.375 m2, Halı saha1148 m2, Süs havuzu(Gölet) alanı 1249m2,Toplam sert zemin artı yürüyüş yolu10.568 m2, Kafeterya alanı 330 m2,Kafeterya alanı 104 m2 ve Kapalı yüzme havuzu 922 m2 olarak planlandı. Mescit olarak kullanılan mevcut bina tadilat edilip, misafirhane olarak kullanılacak. Yeşil alanlarda ıslah çalışması yapılacak ve yürüyüş yolları asfalt kaplama olacak. Gölet tadilat edilerek daha estetik bir görünüm kazandırılacak. Yeni modern oturma grupları konulacak. Bitkilendirme anlamında seyreltme yapılacak. Park tam anlamıyla halkın kullanımına açılacak.”