Alaşehir Belediye Meclisi 2013 Yılının İlk Toplantısını Yaptı

Alaşehir Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı. İlk oturumda İmar ve Plan-Bütçe Komisyonlarının seçimlerini açık oyla, Denetim Kurulu seçimlerinin ise gizli oyla gerçekleştirildiği toplantıda Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban 10 dakika süren sinevizyon gösterimi ile 2012 yılı yatırım programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Alaşehir Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı. İlk oturumda İmar ve Plan-Bütçe Komisyonlarının seçimlerini açık oyla, Denetim Kurulu seçimlerinin ise gizli oyla belirlendiği toplantıda, İmar Komisyonuna Ahmet Köseoğlu, Süleyman Keskin, Okan Kavani, Rukiye Kocataş, Bünyamin Kapucu, Plan-Bütçe Komisyonuna Zuhal Erin, Adnan Tutar, Veli Karakoç, Denetim Kuruluna Hasan Alıcı, Metin Zincir, Veli Karakoç getirildi. Toplantının sonunda Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban 10 dakika süren sinevizyon gösterimi ile 2012 yılı yatırım programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

KARAÇOBAN; MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Altı aylık süreç içersinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; 23561 metre kare yolun asfaltlandığı,  26 bin 361 metre uzunluğunda bordür taşı döşemesinin yapıldığı belirten Belediye Başkanı Dr, Gökhan Karaçoban, 2012 yılı çalışmalarını şu şekilde özetledi:

“Çalışmaların başladığı Mayıs ayından Ağustos ayı sonuna kadar 16 bin321 metre uzunluğundaki yol ağında 115 bin metrekarelik alan asfalt çalışması yapıldı. 22 bin861 metre uzunluğunda bordür taşının döşendiği çalışmalarda ise 21 bin 372 metrekarelik alan kaldırımla kaplandı. Yol çalışmalarını altyapı çalışmaları ile birlikte sürdürdük. Bu kapsamda 4 bin786 metre kanalizasyon, 9 bin 502 metre içme suyu ve 3 bin 995 metre de yağmur suyu hattının döşemesi gerçekleştirildi. Eylül – Ekim ve Kasım ayları boyunca devam eden çalışmalarda ise hedefler aşıldı. İki ayda 7 bin 240 metre uzunluğunda yol asfaltlanırken 75 bin 393 metrekare asfalt ve 2 bin 820 metrekare de kaldırım betonu atıldı. Çalışmalarda iki ay boyunca 3bin 500 metre bordür, 200 metre kanalizasyon, 5 bin 422 metre içme suyu ve 705 metre de yağmur hattı döşendi. Böylece çalışmaların başladığı Mayıs ayından Ekim sonuna kadar 23 bin 561 metre yol asfaltlaması, 190 bin 393 metrekarelik alan asfaltlaması, 26 bin 361 metre bordür taşı döşemesi, 24 bin 192 metrekare kaldırım alanı kaplaması, 4 bin 986 metre kanalizasyon, 14 bin 924 metre içme suyu ve 4 bin 700 metre de yağmur suyu hattı döşenmiş oldu. 2013 yılında ise Cumhuriyet Meydanı Projesi üzerinde çalışmalarımız olacak. Proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlenecek ve Meydana bağlantılı olan Caddeler in alt ve üst yapıları bitirilecek.”