ALAŞEHİR ALZHEİMER MERKEZİ’NE ZİYARET

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğü ‘Aktif ve Sağlıklı Yaşlan’ projesi kapsamında Alaşehir’de bulunan Alzheimer Merkezi ziyaret edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Aktif ve Sağlıklı Yaşlan’ projesi kapsamında Alaşehir Belediyesi Alzheimer Danışma Merkezi ziyaret edildi. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Nedim Zurnacı, İdari İşler Şube Müdürü Füsun Mersinli de yer aldı. 2017 yılında hizmete giren Alaşehir Belediyesi Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi Sorumlu Müdürü Uzman Gerontolog İpek Mutlu’nun proje ekibine yaptığı sunumda; merkezin 30 kişilik hasta kapasitesi ile Demans ve Alzheimer hastalarına mental terapi, psikomotor aktivite terapisi, iş, uğraş terapileri, ritim terapilerinin ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyledi. Mutlu, hastaların sosyal yaşama katılımlarını sağlamak ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme, danışmanlık, sosyal, psikolojik destek ve gerontolojik hizmetler verildiğini de belirtti. ‘Aktif ve Sağlıklı Yaşlan Projesi’ kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliği ile geliştirilecek bir program çerçevesinde ilimizde özellikle 60 yaş üzerindeki hedef kitleye yönelik yapılması planlanan sosyal çalışmaların belirleneceği ifade edildi.