3 Park Alanı Revize Edilecek

Belediyeden yeni park hamlesi: 3 park alanı revize edilecek

Alaşehir Belediyesi, şehrin güzelleşmesi ve halkın hafta sonu ve boş vakitlerini daha değerlendirebilmesi amacıyla bir yandan mevcut parklarda iyileştirmeler yaparken, diğer yandan da bu parklara yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, Yeni Mahalle’de halen sera olarak kullanılan alanın yeniden park olarak düzenleneceğini, Kenan Evren Parkı üzerindeki 26 bin metrekarelik boş alanın ise birçok etkinliğin yapılabileceği güzide bir parka dönüştürüleceğini söyledi.

Alaşehir Belediyesi, ilçenin daha güzel, çağdaş ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yoğun bir çalışma yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında Toptepe ve Kenan Parkı’nda iyileştirmeler yapılacak. Yenimahalle’de bulunan ve bir süredir sera alanı olarak kullanılan Atatürk Parkı yeniden parka dönüştürülecek. İlçe halkını sevindirecek en önemli çalışma ise Kenan Evren Parkı üzerindeki 26 bin metrekarelik alanda yapılacak. Bu alan Kenan Evren Parkı’yla bütünlük oluşturacak şekilde modern bir parka dönüştürülecek.

ÖZDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, yapılacak çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada iyileştirme ve yeni park oluşturma çalışmalarının toplam 92 bin 590 metrekarelik alanda yapılacağını söyledi. Süleyman Demirel Caddesi’ne yerleştirilen aydınlatma armatürlerinin Alparslan Türkeş Meydanı üzeri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu alana da yerleştirileceğini söyleyen Özdoğan, sera alanının taşınma işleminin devam ettiğini de söyledi.

Özdoğan’ın verdiği bilgilere göre çalışma yapılacak park alanları ve yapılacak çalışmalar şöyle;

ATATÜRK PARKI: Toplam park alanı 4 bin 390 metre kare. 242 metrekare kapalı kafeteryası, 230 metrekare süs havuzu bulunan park alanı, halkın talebi doğrultusunda belediye sosyal tesisi olacak kapasitede yeniden park haline getirilecek. Parkta kafeteryadan bağımsız olarak düzenlenecek 2 bin 500 metrekarelik yeşil alanda oturma gurupları yer alacak. Ayrıca bu yeşil alanda bin 410 metrekare yürüyüş yolları bulunacak.

TOPTEPE PARKI: Toplam 19 bin metrekarelik park alanında, parka girişler yenilenecek, yeşil alanda ıslah çalışması yapılacak. Çim alanda otomatik sulama sisteminin yapılacağı parkın yeşil alanlarında bitki iyileştirmeleri, yürüyüş yollarında ve bordürlerde tadilat yapılırken parktaki oturma gurupları da yenilenecek.

KENAN EVREN PARKI: Parkta yapılacak çalışmayla ilgili proje çalışması tamamlandı. 43 bin 200 metrekarelik park alanında yeşil alanlarda ıslah ve bitkilerde seyreltme çalışması, gölette tadilat yapılacak. Yeni oturma guruplarının yerleştirileceği park tam anlamıyla halkın kullanımına açılacak. Mescid olarak kullanılan bina tadilat yapılarak misafirhaneye dönüştürülecek. Parktaki en büyük yenilik ise 375 metrekarelik alana yapılacak skate (paten) parkı olacak. Parkta kullanılacak bank, piknik masaları, çöp kutuları için ihale dokümanı hazırlığı devam ediyor. Asfaltla kaplanacak yürüyüş yollarındaki kilit parkelerin söküm işlemi büyük ölçüde tamamlandı.

KENAN EVREN PARKI GENİŞLEME SAHASI: Kenan Evren Parkı’nın üst tarafındaki 26 bin metrekarelik alanda yeni rekreasyon alanı oluşturulacak. Burada mini bitki show romu yapılacak. 650 metrekare alana sahip bir kafeterya yapımının planlandığı parkta piknik ve çocuk oyun alanları da yer alacak. Burada da asfalttan yürüyüş yolları yer alacak. Park, modern kent mobilyaları ile donatılacak.