2015 YILI HAZİRAN AYI TOPLANTISININ 1. BİRLEŞİMİNE AİT MECLİS KARAR ÖZETİ

KARAR SAYISI     : 2015/7                                KARAR TARİHİ     : 01/06/2015 MÜDÜRLÜK/ŞEFLİK  : YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBE EVRAK NO    : 1. BİRLEŞİM KARARIN KONU     : MECLİS KARAR ÖZETİ KARARIN ÖZÜ      : 2015 yılı HAZİRAN Ayı Toplantısının 1. Birleşimine ait Meclis Karar Özeti   MECLİS BAŞKANI                   :Gökhan KARAÇOBAN (Belediye Başkanı) KATILAN ÜYELER                   :Bilgehan NOYAN, Ömer KARAASLAN, Ali UÇAK( 4                       nolu gündem maddesinin 4.maddesinde katıldı) Murat BİBER, İclal ALTINAY, Cevdet ERİM Hüseyin ÖZBEK, Halil KARA, Cafer ÖZKAYA, Adnan TUTAR, Yaşar ÇATALDERE, İbrahim AKGÜL, Fedai KOZAN, İbrahim BALIK, Ali Osman BAŞ, Fatih Mehmet İŞÇİMEN, Ömer ZEREN, Mustafa ÖZTÜRK Ahmet ÖKÜZCÜOĞLU, Mehmet KAYACIK, İbrahim DOĞAN ( Toplantı bitiminde iştirak etti) Ahmet ADAK MAZERETLİ KATILMAYAN ÜYELER       :- MAZERETSİZ KATILMAYAN ÜYELER      : Hasan ALICI, Rukiye KOCATAŞ   Belediye Başkanımız tarafından çoğunluğun sağlandığının görülmesi üzerine 2015 yılı HAZİRAN Ayı toplantısının açıldığı ilan olundu. Belediye Meclisinin MAYIS Ayı 1. ve 2. Birleşim Toplantısına ait meclis karar özetleri ile ilgili bilgilendirme ve konuşmanın da ardından ilave gündem maddesi olmadığının görülmesiyle gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.   KARAR NO: 169        Gündem No:1  Emlak ve İstimlâk Müdürlüğüne ait, İlçemiz Şeyhsinan Mahallesi mülkiyeti belediyemize ait 393 ada 3 parsel numarasında kayıtlı l4.58 m² alanlı “ arsa “ vasıflı taşınmaz satışı için Başkanlık Makamı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi talebinin değerlendirilmesinde; meclis üyelerince bu talebin komisyonda görüşülüp karşılıklı bilgi alışverişi sonucu değerlendirdikten sonra Meclise getirilmesi istendi komisyona havalesi oylandı oybirliğiyle kabul edildi.           KARAR NO: 170         Gündem No:2 Yazı İşleri Müdürlüğüne ait, Horzumembelli Mahallesi 193 ada l parselde kayıtlı 968.84 m² alanlı arsa vasıflı taşınmazın satış iznine ait  07.05.2015 tarih ve 2015/6-148 Nolu  meclis kararının sehven hatalı yazılmış olması ile konuya ait yeni bir meclis kararı alınması konusundaki Yazı İşleri Müdürlüğüne ait talep oybirliğiyle kabul olundu.           KARAR NO: 171         Gündem No:3        Fen İşleri Müdürlüğüne ait Ek Bütçe yapılmasına ait talebin değerlendirilmesinde, İller bankasınca onaylanan toplamda 3.000,000,00 TL’lik kredinin kullanılabilmesi için ,kara taşıtı alımları için 900.000,00 TL, Hareketleri iş makinesi alımları için 750.000,00 TL, Yol Bakım ve Onarımı Giderleri için 1.350,000,00 TL olmak üzere bütçeye ek olarak eklenmesi talebi oylandı, oybirliğiyle kabul olundu.   KARAR NO: 172         Gündem No: 4 İmar Plan Tadilat Taleplerinin İmar Komisyonuna havalesi ve İmar Komisyonu Kararlarının değerlendirileceği 2. Birleşiminin tarih ve saat tespitine ait gündem maddesinde, İmar Planı Tadilat taleplerinin Meclise havale olunmasına ait İmar Müdürlüğünce yazılan ve Başkanlık Makamınca Meclise havale olunan yazının okunmasına geçildi.

1. 1.  Orman Genel Müdürlüğü’nün 16.04.2015 tarih ve 255.01.04/797228-4 sayılı yazısı uyarınca ilçemiz Gümüşçay Mahallesinde evvelce sınırlaması yapılmış olan veya yapılmamış olan yerlerde orman kadastrosu ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesinin uygulaması çalışmalarına başlanacağından; ilgili müdürlük komisyonunda görev alacak kişilerin belirlenmesi için gerekli meclis kararının alınması.
  2. 2.  Orman Genel Müdürlüğü’nün 16.04.2015 tarih ve 255.01.04/797091 sayılı yazısı uyarınca ilçemiz Selce, Serinköy, Narlıdere (Elemli), Killik Mahallelerinde evvelce sınırlaması yapılmış olan veya yapılmamış olan yerlerde orman kadastrosu ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesinin uygulaması çalışmalarına başlanacağından; ilgili müdürlük komisyonunda görev alacak kişilerin belirlenmesi için gerekli meclis kararının alınması.
  3. 3.  Orman Genel Müdürlüğü’nün 26.05.2015 tarih ve 255.01.04/1085063-80 sayılı yazısı uyarınca ilçemiz Caberburhan Mahallesinde evvelce sınırlaması yapılmış olan veya yapılmamış olan yerlerde orman kadastrosu ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 3302 Sayılı Kanunla değişik 2/B maddesinin uygulaması çalışmalarına başlanacağından; ilgili müdürlük komisyonunda görev alacak kişilerin belirlenmesi için gerekli meclis kararının alınması.
  4. 4.  İlçemiz imar planında mesken olarak görülen yapıların zemin katlarının otopark olarak kullanılabilmesi için kat yüksekliğinin bir kat arttırılması.
  5. 5.  İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olan Benan Otel Binası’nın Alaşehir Belediyesi’ne belediye hizmet alanı olarak, 49 yıllığına tahsis edilmesi karşılığında Alaşehir Belediyesi Başkanlık binasının Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne belediye hizmet binası olarak, 49 yıllığına tahsis edilmesi.
Toplam 5 maddenin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi ve Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinin 2l. Maddesi gereği İmar Komisyonuna havalesi oylandı ve oybirliği ile kabul olunmasının ardından,   İmar Komisyon Toplantısının 02.06.2015 SALI günü Saat 10:00’da, 2. Birleşimin ise 03.06.2015 ÇARŞAMBA günü saat 18:00’de yapılması,   Temmuz ayının ilk haftasının Ramazan ayına denk geldiğinden 2015 yılı tatil hakkının Temmuz ayında kullanılması kararına varılarak bir sonraki meclis toplantımızın 03 AĞUSTOS Pazartesi günü saat 18.00’de yapılacağı belirtildi ve İmar Komisyonu Kararlarının görüşüleceği 2.Birleşimin 03.06.2015 ÇARŞAMBA günü saat 18:00’de olmasına  ait duyurunun Yazı işleri Müdürlüğünce Belediyemiz toplantı salonu kapısına asılması ve birleşim günü telefonla meclis üyelerine hatırlatılması istendikten sonra saat 18.30 itibariyle 1. Birleşimin kapatıldığı Meclise ilan olundu.     GÖKHAN KARAÇOBAN      İBRAHİM BALIK      MUSTAFA ÖZTÜRK       İBRAHİM AKGÜL     BELEDİYE BAŞKANI   YEDEK MECLİS KATİBİ    MECLİS KATİBİ       MECLİS KATİBİ