Belediyemiz de Mali Disiplini Sağladık

 

Karaçoban: Belediyede mali disiplini sağladık

          Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban,  belediyenin projeleri ve mali durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karaçoban, Kent meydanı ve ona bağlı yollardaki çalışmalar için iller bankasındaki kredi taleplerinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

         Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kasım ayı meclis toplantısının ardından gündem dışı önemli açıklamalarda bulundu. Karaçoban, ”Kent meydanı projesi cumhuriyet meydanından Kütük Minare camine kadar uzanan bölgede 40 bin metre karelik alanın kaplanmasına ilişkin çok büyük bir proje. Bu projeyi gerçekleştirmek için iller bankasından kredimiz çıkma aşamasında  “ dedi

“MALİ YAPIMIZ BELEDİYE HİZMET BİNASININ MALİYETİNİN YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ”

         Karaçoban açıklamalarının devamında yeni belediye hizmet Binasının inşası için iller bankasından 8,5 milyon liralık kredinin çıktığını ama belediye’nin şuan ki mali portesiyle bu yükü kaldıramayacağını söyledi. Karaçoban,”Tabi bizde isteriz belediyenin modern bir hizmet binasına kavuşmasına. Ama belediyemizin şuan ki mali durumu bu yükü kaldıramaz. Şuan ki bütün önceliğimiz Alt yapı, yol ve imar çalışmalarıdır. Belediye hizmet binası için iller bankasından bu kaynağı kullanırsak şuan ki birçok işimizi askıya alma durumunda kalabiliriz. Bunun için belediye meclisinin Aralık ayındaki toplantısında bu kredinin iptalini gündeme getireceğiz” dedi.

“HER AY ÇİFT ÖDEME YAPIYORUZ”

         Karaçoban Açıklamalarının son bölümünde de belediyenin kredilendirilmiş ve torba yasayla yapılandırılmış borçlarını intizamlı bir şekilde ödediğini söyledi. Karaçoban,”Belediye olarak her ay çift ödeme yapıyoruz. Bu ödemelerden biri kredirilendirilmiş borçlara ilişkindir. Diğer ödeme de Torba yasa çerçevesinde belediyenin geçmişteki borçlarının yapılandırılması sonucu ödenen yapılandırma taksitidir. Her şeye rağmen belediyede mali disiplini sağladık. Şimdiye kadar ödemelerimizi hiç aksatmadan yerine getirdik.” şeklinde konuştu.