10 Kasım Atatürk Anma Töreni

Karaçoban, “Düşünceleri ve idealleri her zaman yolumuzu aydınlatacak”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Alaşehir’de düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı. Tören ve etkinliklere Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da katıldı. İlk tören 10 Kasım Cumartesi günü saat 8.45’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk çelenklerin sunulmasıyla yapıldı. Etkinlikler ise Belediye AKM Sineması’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümünde İlçemizde tertip edilen tören ve etkinliklere iştirak eden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Düşünceleri ve idealleri ile yolumuzu aydınlatan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, büyük komutan M. Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 74. yılında; millet olarak O’nu, bir kez daha rahmet, minnet ve büyük bir özlemle yad ettik.”dedi.

Karaçoban yaptığı açıklamada, “Gazi Atatürk, Türk milletinin hiçbir koşulda boyunduruk altında bulunamayacağını, bunun devrin modern silahlarıyla dahi gerçekleşemeyeceğini 'Ya İstiklal Ya ölüm' seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 74'üncü yıl dönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."şeklinde konuştu.