HEDEF KORSAN TAŞIMACILIĞINA DUR DEMEK

HEDEF KORSAN TAŞIMACILIĞINA DUR DEMEK…

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce servis taşımacılığını denetim altına almak ve korsan taşımacılığın önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen J plaka uygulamasında yeni bir sayfaya daha kapı aralanıyor.

İlk etapta, il genelinde tahsisi yapılan 3750 adet j plakasından sonra; görülen lüzum üzerine, gelen talepler doğrultusunda, öğrenci, işçi ve personel taşımacılığı yapmak isteyenlerin müracaatlarına istinaden yeniden ihaleye çıkılarak hali hazırda ki mevcutlara ilaveten j plakasında bir miktar daha artırıma gidilmesi yönünde karar alındı.

Özellikle son dönemlerde j plakası sahibi şöför esnafının öğrenci, işçi ve personel taşımacılığını legal yoldan yapmak için ödedikleri bedellerin ardından aynı işi kayıt dışı yapan 3. kişiler nedeniyle haksız rekabete uğradıkları gerekçesiyle artan şikayetleri üzerine kolluk görevlilerince denetim ve kontroller sıkılaştırıldı.

Hal böyle iken uygulamadan kaynaklanan bazı sıkıntılar üzerine konuyu Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a intikal ettiren bir kısım mağdur vatandaşların haklı talepleri üzerine Başkan Karaçoban, olaya derhal el koyarak, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması için Alaşehir Ukome İlçe Koordinatörü Erol Kacar’ı konuyla ilgili görevlendirdi.

Alınan talimat üzerine; Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek yeniden tahsis edilecek J plakaları konusunda başlatılan ihaleler öncesinde, Alaşehir ilçesiyle ilgili iş ve işlemler için Şöförler Odasıyla ve Emniyet Müdürlüğünün trafik ekipleriyle koordineli olarak müşterek bir çalışma başlatıldığını ifade eden Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada : “ Bundan böyle; J plakası olmadan rastgele öğrenci, işçi, ve personel taşımacılığı yapılamayacağının altını çizerek daha önce yapılan ihalede, ilçemize 750 adet j plakası tahsis edildiğini ve halen bunun 3/2’sinin de boşta olduğundan yapılan ön taleplerin ardından boşta kalan bu plakalarında ihaleyle satışının yapılacağını söyledi.

J plaka için talibi olan tüm gerçek ya da tüzel kişilerin 09.05.2016 pazartesi gününe kadar, Şöförler Odasına müracaat ederek mağdur olmamaları için öncelikle belediyemiz ilan servisince periyodik aralıklarla gerekli duyuruların yapıldığı gibi ilçemiz dahilinde bütün mahalle muhtarlarına, J plakasına talip olan tüm mahalle sakinlerini bilgilendirmeleri için gerekli tebligatlar bizzat tarafımızdan yapılmıştır” dedi.

korsan_tasimacilik (1)korsan_tasimacilik (2)