Geçici Ustalık Belgesi Alan İnşaat Çalışanlarına 2. Şans

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve daha önce geçici ustalık belgesi alanların belgelerinin 01.01 2017 yılına kadar geçerli olabilmesi için 40 saatlik kursa katılmaların zorunlu olduğu açıklandı. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği Alaşehir Temsilciliği arasında yapılan bir protokolle kursların ikincisinin açıldığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği Alaşehir Temsilciliği arasında yapılan “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü çerçevesinde geçici ustalık belgesi alan ve inşaat sektöründe çalışanlara yönelik kursların ikincisinin açıldığı bildirildi. Kursların Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verildiği de belirtildi. BİRGÜL: KURSA KATILMAK ZORUNLU Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı-denetim Birimi İnşaat Teknikeri Ahmet Birgül, inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve daha önce geçici ustalık belgesi alan inşaat sektörü çalışanlarının belgelerinin 2017’ye kadar geçerli olabilmesi için bu kurslara katılmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Kurs için Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği Alaşehir Temsilciliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu amaçla, protokol yaptıklarını söyleyen Birgül, “ Protokolle daha önce geçici ustalık belgesi alan 200’e yakın inşaat çalışanımız için 40 saat sürecek bir kurs düzenlenecek. Ustalık belgesi alan arkadaşlarımızın belgelerinin geçerli olabilmesi için bu kurslara katılmaları zorunludur. Kurs müracaatları Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği Alaşehir Temsilciliği’ne yapılacaktır. Geçici ustalık belgelerinin yanında gerekli şartları taşıyanların merkezimize müracaat ederek Kalfalık ve Ustalık Sınavlarına girerek belge almaları sağlanacaktır. Kurslarımızın ilkini tamamladık ve ikinci kursumuzu başladık.” dedi.  BİRGÜL; MÜRACAATLAR DERNEĞİMİZE YAPILACAK Birgül açıklamasının devamında, geçici ustalık belgelerinin  06.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Kanunun 1/d maddesine göre geçici ustalık belgesi alanların belgelerinin 1Ocak 2017’ye kadar geçerli olacağını ancak bu alınan belgelerin geçerli olabilmesi için 40 saatlik kursa katılmanın şart olduğunu söyledi. Birgül, “ Bu amaçla Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız protokol doğrultusunda inşat sektöründe çalışanların açacağımız kursa bir an önce başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular derneğimize yapılacaktır.” Şeklinde konuştu. Birgül, kursa yapılacak müracaatlar doğrultusunda gruplar oluşturulacağını ve ardından kursların yeniden açılacağını sözlerine ekledi.