ÇANAKKALE RUHU ÜZÜMÜN BAŞKENTİ ALAŞEHİR’DE YAŞATILDI

Üzümün Başkenti Alaşehir’de Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak tarafından vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda en zor şartlarda savaşan kahraman askerlerimizin bir öğünde karınlarını doyurdukları üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.  Başkan Ali Uçak’a MHP İlçe Başkanı Ali Apan ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayı Yalçın Kos eşlik etti.

Vatandaşların Çanakkale ruhunu yeniden yaşamaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ali Uçak, “ Bizler cephanede tek gıdası iman olan bir ceddin nesli olarak, cephede hiçbir şey yemeden şekeri bulamadıkları için üzüm ve su ile yaptıkları hoşafı içerek hayata tutunan ecdadımızın mirasçılarıyız. Bizler de Üzümün Başkenti Alaşehir’imizde böyle bir etkinliğe imza atarak, Çanakkale ruhunu yaşamak ve yeniden yaşatmak istedik. Mevlam ordumuzu, Mehmetçiklerimizin zaferlerini daim etsin. Bizler vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak dün olduğu gibi bugün de elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diye konuştu.