BAŞKAN ALİ UÇAK’IN HAYVAN SEVGİSİ BİR BAŞKA

Hz. Ömer’in “Dağlara buğday serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler” sözünü şiar edinen hayvan dostu Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak dağların zirvelerinde ve karlı olan 6 farklı noktada kuşlar için yem dağıttı.

Kış mevsiminin kendisini iyice hissettirmesiyle sokak hayvanlarını unutmayan ve “Pati Evi” adlı barınaklarıyla geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye örnek bir projeye imza atan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak bu kez de dağların zirvelerinde ve karlı olan 6 farklı noktada kuşlar için yem dağıttı.

ONLARA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ali Uçak,” Toplum olarak mutlu bir hayat sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Hayatımızın vazgeçilmez unsuru hayvanlarımıza karşı sorumluluğumuzu biliyor ve ona göre davranmaya özen gösteriyoruz. Zor şartlarda yaşama mücadelesi veren sokak hayvanları için hayata geçirdiğimiz ‘Pati Evi’ projemiz ile onlara gözümüz gibi bakıyor, tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle soğuk ve yağışın etkili olduğu günlerde sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için şehrimizin belli noktalarında besleme çalışmaları yürütüyoruz. Sokaktaki hayvanları aç ve susuz bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda duyarlı vatandaşlarımızın da özellikle kış aylarında yiyecek ve içecek sıkıntı çeken can dostlarımızı unutmamalarını ve hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum. Sizlerin de evlerinizin önüne ve balkonlarınıza bırakacağınız bir miktar yiyecek belki de can dostlarımızın yaşamasına destek olacak” diye konuştu.