Alaşehir Belediyesinden Tarım ve Hayvancılığa 150 ton Ücretsiz Yem Desteği

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, kırsal alanlarda hayvancılığa destek vermek amacıyla bir ilke imza atarak, ürettiği 150 ton hayvan yemini vatandaşlarımıza  hibe olarak verdi.

Alaşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, belediyemize ait arazide vatandaşlarımız için üretilen sudan otu bitkisini vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttı.Bir sezonda toplamada üç biçim yapılarak Karacalar,Kasaplı, Yuvacalı, Serinköy ve son olarakta Serinyayla Mahallelerimize ücretsiz verilen yem bitkisi vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü.

Serinyayla Mahalle muhtarı Hüseyin Yaman: " Hyavanlarımızın yiyecek bitkisi olmadığı için Gökhan Başkanımıza müracaat ettim.Sağ olsun bizim sorunlarımızı dinledi ve bize yardımcı oldu.Başkanıma binlerce teşekkür ediyorum.Mahalle halkım bu yem için çok sevindi.Hayavanları için yemleri bulunmuyordu.Gökhan Başkanımdan Allah razı olsun." dedi.

Konuyla İlgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Alaşehir Belediyesi olarak, bize ait arazimizde yetiştirdiğimiz sudanları hayvancılık yapan köylümüze hibe olarak dağıttık. Amacımız hem hayvancılığa destek olmak hem de köylümüzün gelirini artırmak. Belediye olarak yalnızca emlak, yol, su, kanalizasyon, şehir içi hizmet olarak anılan bu talepleri yerine getirmek değil, aynı zamanda kırsal alanlarda yaşayan insanlara da bu şekilde hizmet vermek durumundayız. Diğer köylerimizde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen halkımıza da hibe yem desteğimiz devam edecek.Bu sezon toplamda 150 ton yem bitkisini ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıttık.Çalışmalarımız son sürat devam edecek dedi.