Alaşehir Belediyesi’nden Asfalt Sezonuna Dev Bütçe

Alaşehir Belediyesi, kış sezonunda da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü bu kapsamda bir taraftan 2013 yılı asfalt sezonunun hazırlıklarını yaparken diğer taraftan da yeni hizmetlere imza atarak, kış sezonunu en iyi şekilde değerlendiriyor. Asri mezarlığın olduğu bölgede asfaltlama çalışmasından kaynaklanan kod farkından dolayı mezarlığın ihata duvarlarına yükseltme çalışması başlatıldı. Fevzi paşa caddesinde de altyapı çalışması başladı.

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2013 yılı asfalt sezonu hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Fevzi paşa caddesinde de altyapı çalışması başlatıldı. Diğer yandan, Asri mezarlığın olduğu bölgede asfaltlama çalışmasından kaynaklanan kod farkından dolayı mezarlığın ihata duvarlarına yükseltme çalışması da yapılıyor. 2013 yılı hazırlıkları ve kış sezonunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu, “Asri mezarlığın 570 metre uzunluğa sahip ihata duvarında 1-1,5 metre yükseltme çalışmalarına başladı. Geçen yılın asfalt sezonunda bu bölgede yapılan asfalt çalışmasından kaynaklı kod farkından dolayı duvarlar alçakta kalmıştı. Yine bu yılın asfalt sezonuna sorunsuz başlamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede asfaltlama yapılacak bölgelerde de altyapı çalışmalarını başlattık.”dedi.

İBİŞOĞLU: GEÇEN YIL 25 BİN METRE SICAK ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPTIK

2012 yılı asfalt sezonunda 72 sokak ve caddede 25 bin 408 metre sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirten Belediye Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu, “Yol güzergâhlarının birçoğunda da altyapı çalışması da yaptık. Altyapı çalışmalarında 7 bin 11 metre kanalizasyon, 16 bin 794 metre içme suyu, 3 bin 770 metre tatlı su, 5 bin 970 metre yağmur drenaj hattı ve 2 bin 460 metre de kara su hattı döşemesi yapıldı. Toplamda yapılan altyapı çalışması 36 bin metredir. Yol çalışmasını yapıldığı 72 sokak ve caddenin 35’inde kaldırım çalışması da gerçekleştirdik. Buralarda kaldırımlara toplamda 148 bin 344 metre kare de beton atıldı. Asfaltlama yapılan yollarda ise 256 bin 34 metre kare kazı çalışması yapıldı. Bu çalışmalara 9 milyon 543 bin TL harcandı.”dedi.

BELEDİYE’DEN 2013 YILI ASFALT SEZONUNA YİNE DEV BÜTÇE

2012 asfalt sezonunda sıcak asfalt çalışmalarına 9 milyon 543 bin TL harcayan Alaşehir Belediyesi’nin 2013 yılına yine dev bir bütçe ayırdığını dile getiren İbişoğlu, “Bu yılın asfalt çalışmalarına ayrılan kaynak, 9 milyon TL’dir. Bu kaynakla 5 bin metre ana arter prestij yol ağlarına 2. Kat sıcak asfalt çalışması ve belediyemiz imkânlarıyla yapılacak sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek. Bunların yanı sıra yine gerekli görülen bölgelere altyapı çalışmaları da götürülecek. Şimdiden Alaşehirlilere hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.