Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

Yaz döneminde Alaşehir'in de içerisinde olduğu il genelindeki trafik sorunlarını içeren Ulaşım Koordinasyon Toplantısı (UKOME) ilçe temsilcilerinin de katılımıyla Manisa'da yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı toplantı salonunda icra edilen çalışmanın ev sahipliğini, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun'un başkanlık ettiği toplantıya, ilçe temsilcilerinin yanı sıra Manisa Şöförler Odası Başkanlığı, emniyet, jandarma, karayolları ve demiryolları yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanları da katıldı. Alaşehir'i temsilen de, Alaşehir Belediyesi UKOME Koordinatörü olan Zabıta Müdürü Erol Kacar toplantıda hazır bulundu. Burada oylanan münferit kararların dışında, Alaşehir'le ilgili 29 adet gündem maddesi tüm katılımcıların olurları alınarak, oy birliği ile kabul edildi. Kurulda öne çıkan bazı başlıklar hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Vatandaşlarımızdan gelen kasis taleplerinin, Karayolları ile Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili genelgeleri doğrultusunda, okul önlerindeki zaruri gerekçeler haricinde kabul edilmediği beyan edildi. Bunun yanı sıra da ilçemizde artan trafik yoğunluğunu azaltmak için yakın geçmişe kadar kent içerisinde indirme ve bindirme yaparak trafiği aksatan ve yavaşlatan şehirlerarası yolcu otobüslerinin kent içerisindeki yolcu taşıma işlemlerini mobil servis araçlarıyla yaparak, şirket otobüslerinin Süleyman Demirel Bulvarını kullanmaları tebliğ edilmiştir." dedi. Kacar ayrıca, "İlçemiz merkez mahallelerindeki kangrene dönüşen yoğun araç trafiğini rahatlatmak için, halkımızın belediyemize yaptıkları haklı müracaatları sonucu emniyet, jandarma ve şoförler odası temsilcilerinin de katılımıyla müşterek hazırlanan cadde üzeri ücretli otopark uygulaması çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bir sonraki toplantı gündeminde görüşülmesi için, Başkan Danışmanımız Sayın Sami Çeltikoğlu'nun koordinesinde UKOME Üyelerinin de katılımıyla hazırlanan ve ilçemizin muhtelif yerlerindeki gayri sıhhi şartlarda çalışan taksi duraklarının modernizasyonu projesine ait çalışmalar Manisa'daki kurul üyelerine sunulmuştur." şeklinde konuştu.