Vatandaşın Ekmeğinin Güvencesiyiz

ZABITA: "VATANDAŞIN EKMEĞİNİN GÜVENCESİYİZ" Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yıl boyunca sürdürülen gıda denetimlerine ilaveten ilçe genelinde ki tüm fırınlarda ramazan boyunca kontroller ve denetimler sıklaştırıldı. Vatandaşlardan gelen talepleri de göz önünde bulunduran müdürlük personeli yalnız ilçe merkezinde değil tüm beldelerde ki fırınları da denetlediler. Ay boyunca kesintisiz süren denetimlere bizzat iştirak eden Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Ekiplerimiz sadece ramazanda değil, yıl boyunca kontrollerini sürdürmektedir. Bunun tek farkı özellikle bu ay içerisinde suistimallere fırsat vermemek için denetimlerimizin sıklaştırılmasıdır."dedi KACAR: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ Kacar açıklamasının devamında da şunları söyledi; "Düşük gramajda ekmek ya da pide üreterek, farklı fiyat uygulamaları yapan esnafın tespiti halinde yasal mevzuat tatbik edilerek cezai işlem uygulanmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın sağlığı ve bütçesi söz konusu olduğu için herhangi bir esneklik göstermemiz mümkün değil. Halkımızın mağdur olmaması adına zabıta olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı büyük bir titizlikle yerine getirmekte kararlıyız. Belediye ve sabit fırıncı esnafı adına vatandaşlarımızdan istirhamımız: Sokaklarda rast gele kayıt dışı ticareti yapılan, nerede ve hangi şartlarda üretildiği bilinmeyen, gayri nizami satış yapma teşebbüsünde bulunan seyyar ekmek satıcılarına itibar edilmeyerek gıda denetlemelerinde birinci derecede sorumlu olan ilçe tarıma ait 174 alo gıda hattı ile 153 zabıta hattına şikayette bulunmalarıdır.“