Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alaşehir’deki kutlama programı saat 09.45'te Atatürk anıtına çelenk konulup istiklal Marşının okunması ile başladı. Törenler, final gösterileriyle sona erdi.

Alaşehir’de 23 Nisan coşkusu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alaşehir’deki kutlama programı saat 09.45'te Atatürk Anıtına çelenk konulup İstiklal Marşının okunması ile başladı. Cumhuriyet Meydandaki Programa; Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Tahtabiçen, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Yanıkoğlu ve Daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu. Beşeylül İlkokulu öğrencilerinden oluşan müzik grubu, müzik ziyafeti verdi. Özel Gaye İlköğretim Kurumları da jimnastik gösterisi sundu.

KUTLAMALAR, FİNAL GÖSTERİSİYLE SONA ERDİ

Alaşehir Cumhuriyet Eğitim Kurumları, Mustafa Beşikçioğlu İlköğretim Kurumları, Özel Gaye İlköğretim Kurumları ve Atatürk İlköğretim Kurumları okullarından oluşan halk oyunları final gösterisi büyük beğeni kazandı. Kutlamalar, günün anlam ve önemine dair düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından verilen ödüllerle sona erdi. İlçe genelindeki tüm okullarda da kendi içinde çeşitli kutlamalar yaptı.

BELEDİYE'DEN ÇOCUKLARA ÖZEL KONSER

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi de çocuklara özel ortaklaşa bir konser tertip etti. Programın ardından başlayan konserde çocuk şarkıları dillendirildi. Programda çocuklar Başkan Dr. Gökhan Karaçoban'a sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Karaçoban da çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak Kenan Evren Parkı'nda kurulan Balonistan oyun gruplarına ücretsiz giriş kartı dağıttı.

BAŞKANIN MAKAMINA GÜNERHAN OTURDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi gelenekselleşen makamların çocuklara devri töreninde, Belediye Başkanlık makamına Cumhuriyet İlk Öğretim okulu 6-B Öğrencilerinden Lara Günerhan oturdu. Çocuk Başkan Günerhan ilk olarak Danışmanını çağırdı ve yapacak olduğu faaliyetlerini not aldırdı. Belediye Başkan Vekili Av. Bilgehan Noyan yeni Başkana ve Belediye Başkan yardımcısı Tuana Sezer'e hediyelerini takdim etti.