Dünyanın En Büyüğü Alaşehir'e Yapılıyor

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ALAŞEHİR'E YAPILIYOR

Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, MEY alkollü içecekler tarafından İlçemize yapılması planlanan dünyanın en büyük "Rakı fabrikası" projesinin ruhsatlandırma işlemlerini tamamladı. Dev yatırımın Alaşehir'e kazandırılması adına ilk adım atılmış oldu.

Alaşehir'e yapılması planlanan dünyanın en büyük rakı fabrikasının projesi, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelleri tarafından projenin en ince detaylarına kadar incelemesi yapılarak tüm eksiklikleri tamamlanan proje ruhsatlandırılarak, Alaşehir'e kazandırılması için ilk adım atıldı. Fabrikanın, Alaşehir Suma Fabrikası'nın mevcut 125 dönümlük alana tesise ilave 41.125m2'lik alana inşa edileceği açıklandı. Rakı fabrikası projesi ve zeminde yapılan JET GROUT (zemin iyileştirme) uygulamasının tamamlandığı da belirtildi.

PROJEYLE BERABER İSTİHDAM DA ARTACAK

Projenin tamamlanmasının ardından hem istihdamda hem de üretimde artışın olması bekleniyor. Bu çerçevede, Alaşehirlilere yeni iş kapısının açılacağı ve ıskartaya çıkan üzümlerin daha iyi fiyata değerlendirileceği ön görülüyor. Projeye kısa sürede başlanacağı belirtiliyor.