Belediye, Sosyal Sorumluluklarını Yerine Getiriyor

Alaşehir Belediyesi, sosyal sorumluluklarını yerine getiriyor

Alaşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün başlattığı sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Düzenlenen proje kampanyaların 2014 yılı verileri açıklandı. Sosyal sorumluluklarını yerine getiren kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2014 yılında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin verileri açıklandı. Proje kapsamında atık pil, cam ambalaj, ambalaj atığı ve bitkisel atık yağların toplanması projelerinde, sorululuklarını yerine getiren kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Başlatılan projelerde çevre bilinci oluşturmak ve milli ekonomiye katkı sağlamak amaçlanıyor. Kampanya çerçevesinde 2014 yılı verileri şu şekilde gerçekleşti;

ATIK PİL: Her yıl il genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile Belediyemiz organizasyonunda ilçemiz sınırları içinde 438 kg atık pil toplanmıştır. İl genelinde 2. olan Atatürk İlköğretim Okuluna laboratuar seti (2 adet voltmetre, ampermetre, bitki hücre modeli, iskelet modeli, çiçek kesiti, insan vücudu, gravzant halkası ve duyu organları levhası), 4. olan Celal Şükrü İlköğretim Okuluna 7 Adet Satranç Takımı ve 1 adet Satranç Eğitim Tahtası hediye edilmiştir. Kampanyamız 2015 yılında da devam etmektedir.

CAM AMBALAJ: 2014 yılında Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilçemiz sınırları içerisine yerleştirilen cam kumbaraları ile 1.464 ton cam ambalaj toplanarak geri dönüşüme gönderilmiştir.

AMBALAJ ATIĞI: 2014 yılında ilçemiz sınırları içerisinde 535 ton ambalaj atığı kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Böylece Alaşehir Belediyesi olarak yaklaşık olarak 9.095 ağacın kesilmesini engellemiş olduk.

HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇALIŞMALARIMIZ: İlçemizde son günlerde artan hava kirliliğine karşı sulu baca takılması zorunlu işyerlerine sulu baca taktırılması, sulu baca hattına sayaç taktırılması ve kalorifer fanı devreye girince açılacak selonoid vana taktırılması konusunda halkımız ilanlarla uyarıldı. Önümüzdeki günlerde kontrole çıkılacak. Ayrıca geçen hafta Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Ekipleri tarafından ilçemiz genelinde bulunan 37 adet kömür satıcısı denetlendi. Ruhsatsız ve Katı Yakıt Kayıt Satıcı Belgesi olmayanlar hakkında tutanak tutulup, haklarında işlem yapılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirildi.

BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI ÇALIŞMALARI: İlçemizde 2014 yılında toplam 1.070 kg Bitkisel Atık Yağ kaynağında ayrı toplanmıştır. Bilindiği üzere; 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve sorumluluk kazandırmak için okullarımıza bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtıldı. Ayrıca önümüzdeki günlerde ilçemizin belirli noktalarına bitkisel atık yağ bidonu konularak toplama noktaları oluşturulacaktır.