Vali Erdoğan BEKTAŞ Modatörlük Yaptı

Vali Erdoğan Bektaş Modatörlük yaptı;

Alaşehir Kaymakamlığının ev sahipliğinde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın ziyareti ile STK ve kurum amirlerinin katılımı ile Sarıkız Sosyal tesislerinde yemek eşliğinde Ülkemiz başta olmak üzere ilimiz ve ilçemizin de can damarı olan ve Sultaniyenin Başkentinden dünü, bugünü ve yarını konuşuldu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş “Tanışma ve kaynaşma yemeği adı altında Alaşehir’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile Bürokrasiyi bir araya getirdi ve İlçemizin en büyük gelir kalemi ürünü olan Sultaniye de arz ve taleplerin yanı sıra üründe çeşitlilik yapılamayacağı, Coğrafi işaretin gerekliliği, ithalat, ihracat ve üreticinin sıkıntılarının ele alındığı toplantıda modatörlüğü Vali Erdoğan Bektaş yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş “İlçemizin Gelir Kaynağı olan Sultaniye üzüm, jeotermal araştırmaları ile üründe çeşitlilik alternatif ürünler anlamında görüşmeler yapmak amacı ile bir araya geldik. Sahada 8 tane Jeotermal üzerine araştırma yapan şirket var, Allah vergisi güzel topraklara sahibiz ne yazık ki ihracat rakamlarının 200 milyon dolarlarda görülmesine rağmen esas almak zorunda olsakta hiç te iyi duyumlar alamıyoruz, Üründe fazlalık mı? Yoksa maliyetlerin yüksekliğimi? Çiftçi ne kadarında haklı bunu gözlemek durumundayız.”dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “Yıl 11 ay gözüne baktığımız ürünümüz içlerimizi acıtan bir sezon yaşadık her ne kadar gümrük kapısı da olsak İlçemizdeki işletmelerde işçi çalışma oranı sezonda 20 bin olsa da jeotermallerle enerji, ısıtma ve seracılık la sezonda değil yıl 12 ay çalışır hale getirilmeli, kripson, sidless, alfons gibi çeşitliliğinde olmasının gerektiğini üzüm ve üzüm ürünlerinin yanı sıra turizimde termal otellerle yol almamız gerekmektedir” dedi.