Belediye'nin Kurumsallaşma Anketi Tamamlandı

BELEDİYE'NİN KURUMSALLAŞMA ANKETİ TAMAMLANDI

  Alaşehir Belediyesi, kurumsallaşma faaliyetleri ve 5 yıllık acil eylem kapsamında Alaşehirlilere “Vatandaş Memnuniyetini ve Beklentilerini Değerlendirme Anketi“ çalışması tamamlandı. Belirlenen örneklem grubu kapsamında ilk etapta; 6 merkez mahallede olmak üzere, 38 mahallede, 35 kişilik bir ekiple yürütülen ankette 2 bin 300 Alaşehirlinin görüşüne başvuruldu.

   Alaşehir Belediyesi, kurumsallaşma faaliyetlerine hız verdi. Belediye Yönetimi, bu kapsamda Alaşehir genelinde anket çalışması yaptırdı. 7 ana başlıkta soruların yer aldığı ankette; yol, otopark, içme suyu, temizlik, sosyal yardımlar, belediye tesisleri ve benzeri belediye hizmetleri kapsamında vatandaşların memnuniyet düzeyleri sorgulandı. Vatandaşlar ankette hem belediye hizmetleri hakkındaki görüşlerini hem de yönetim hakkındaki düşüncelerini belirtti, eksik buldukları-yapılmasını istedikleri çalışmaları da aktarabildi. Vatandaşlar tüm Alaşehir ölçeğinde görüşlerini aktardıkları gibi kendi yaşadıkları mahalle özelinde de isteklerini ve beklentilerini belirttiği anket çalışmasında 38 mahallede 2 bin 300 vatandaşa ulaşıldı.

KARAÇOBAN; "BELEDİYE ÇALIŞAN BİR ORGANİZMADIR"

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, anket çalışmasını yapan 34 kişilik anketör ekibi, meclis salonunda ağırladı. Pastalı bir tören sürprizi yapan Karaçoban, özverili çalışmalarından dolayı anketçilere teşekkür ederek, katılım sertifikalarını verdi. Törene; Belediye meclis Üyeleri, Av. Bilgehan Noyan, Hüseyin Somuncu ve Belediye Başkanı Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Sami Çeltikoğlu da katıldı. Törende konuşan Başkan Karaçoban, "Alaşehirlilerin talep ve beklentilerini almak ve belediyemizin 5 yıllık acil eylem planlarını belirlemek için bu çalışmayı başlattık. Sorunları yerinde tespit etmek ve anında müdahale etmek için olumlu bir çalışma olduğunu düşünüyor, Alaşehirlilerin görüş ve düşüncelerini önemsiyoruz. Belediye; palan ve proje yapan, bu doğrultuda hizmet ve yatırım üreten bir organizmadır. Bu manada bizlere sağladığınız katkı ve destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.

  Törenin ardından, anketörlere katılım sertifikaları verildi ve pasta kesilerek, ikramda bulunuldu.