Cam Şişe Kumbaraları Yerleştirildi

  Alaşehir Belediyesi tarafından 25 farklı noktaya Cam Şişe Kumbaraları yerleştirildi

  Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe merkezindeki 25 farklı noktaya Cam Şişe Kumbaraları konuldu.

  Çevre temizliği ve geri dönüşüme büyük önem veren Alaşehir Belediyesi, bu önem doğrultusunda ilçe merkezindeki 25 farklı noktaya Cam Şişe Kumbaraları yerleştirdi. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından yerleştirilen kumbaraların 20 adeti 800, 5 adedi ise 1200 litrelik kapasiteye sahip.

  Alaşehir Belediyesi şehir merkezindeki 25 farklı noktaya Cam Şişe Kumbaraları yerleştirerek çevre temizliği ve cam atıkların geri   dönüşümü için önemli bir hizmete imzasını attı. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından yerleştirilen kumbaralarda cam şişe ve kavanozların toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılması sağlanacak.

  Konu hakkında açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cam Şişe Kumbaraları’nın çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev gördüğünü söyledi. Alaşehir Belediyesi’nin bu konuda duyarlı olduğunu gösterdiğini ifade eden Karaçoban, “Kumbara uygulamasındaki amacımız hem çevre temizliğine önem vermek hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Halkımızın kullanmadıkları cam şişe ve kavanozları çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz” dedi.