Alaşehir Pis Kokulardan Arındırılıyor

Alaşehir pis kokulardan arındırılıyor

  Daha temiz ve sağlıklı bir Alaşehir için çalışmalarını sürdüren Alaşehir Belediyesi, araç filosuna eklediği Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı ile yaptığı dezenfekte işlemi sayesinde kötü koku ve mikroplardan arındırmaya başladığı çöp konteynerleriyle halk sağlığı güvence altına aldı.

  Çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte Aracına ilişkin Alaşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halil Koç’dan edinilen bilgiye göre, çöp konteyneri yıkama aracının çöp konteynerini kendi içerisine alarak yıkama ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyor ve pis suyu kendi içerisinde barındırarak dışarıya vermiyor. Araçta konteynerlerin içini ve dışını yıkadığı 6 tonluk temiz su tankı mevcut. 4 tonluk da atık su tankı var, kendi içinde su arıtma sistemi olduğu için sürekli olarak temiz su ile işlemler gerçekleştiriliyor. Yüksek basınçlı yıkama sistemi sayesinde konteynerler daha hijyenik ve temiz tutulacak.

KARAÇOBAN: TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Temizlik konusunda çok hassas davranıyoruz. Filomuza kattığımız bu araçla, artık ekiplerimiz periyodik aralıklarla çöp konteynerlerini yerlerinde temizleyecek, vatandaşlarımız da hem çöp konteynerlerinin yaydığı tehlikeden şüphe duymayacak, hem de çöp kokusundan kurtulmuş olacak. Bütün çalışmalarımız pırıl pırıl bir Alaşehir için.”dedi.