15 Bin Konut Jeotermalle Isıtılabilecek

15 BİN KONUT JEOTERMALLE ISITILABİLECEK

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, dünyada jeotermal zenginliği ile yedinci sırada yer alan Türkiye'nin, toplam elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 5'ini, ısıtmada ise ihtiyacın yüzde 30'unu karşılayabilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi. Alaşehir'in coğrafi yapısı bakımından doğal gazla ısıtılmasının mümkün olmadığını da belirten Karaçoban, en uygun ısıtmanın jeotermalle yapılabileceğini de belirtti.

Jeotermalin, Türkiye'de milli ekonomiye katkısı şu anda elektrik üretimi, jeotermal merkezi ısıtma, karbondioksit üretimi, Termal turizm ve diğerleri ile yaklaşık 10 milyar lira olduğunu belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Jeotermal üzerinde 2008 yılından bu tarafa çalışıyoruz. Bilindiği üzere bu alanda ilkleri başardık. Sahalarımızı ihale ettik. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Alaşehir bu bakımdan çok şanslı. Bu alanda Alaşehir'in 15 bin konutu jeotermalle ısıtılabilecek. Bunun yanında ilçemizin coğrafi yapısı ve 1. Dereceden deprem kuşağında yer almasından dolayı da doğal gazla ısıtılması büyük risk taşır. Alaşehir'e en uygun ısıtma sistemi sıcak su ile kurulur. Bu nedenle Alaşehir Belediyesi olarak jeotermal alandaki araştırmalarımız sürüyor.”şeklinde konuştu.