Karaçoban: Örf ve Anânelerimiz Yaşatılmalı

Son günlerde, düğün, nişan, sünnet ve benzeri etkinliklerin başta ana arter, sokak ve caddelerde kısıtlama getirilmesine yönelik çalışma, kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Konuya ilişkin olarak bir değerlendirme yapan Alaşehir belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Söz konusu kısıtlamanın ya da yasağın belediye tarafından getirilmediğini söyledi.

  Alaşehir Belediyesi olarak, örf ve ananelerin yaşatılmasından yana olduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Bilinmesini istiyorum ki; bu tür organizasyonlara getirilen kısıtlama ya da yasaklamaya yönelik çalışmayla, Alaşehir Belediyesi’nin uzaktan veya yakından ilgisi yoktur. Bizce geleneksel etkinlikler yaşatılmalı. Biz etkinliklerin, araç trafiğini aksatmayacak şekilde, düzenlenmesine yönelik olarak, teklif ve önerilerimizi yetkili mercilere sunduk. Karar yetkili mercilerin inisiyatifindedir. Biz, kanunlar çerçevesinde üzerimize düşeni yaparız.”dedi.

“ÖNLEYİCİ TEDBİRLER DE ALINMALIDIR”

  Olası vahim olayların önüne geçilebilmesi için, etkinlik yapılan bölgede gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini de ifade eden Başkan Karaçoban, “Sokak ve cadde üzerinde tertip edilen etkinliklerde, mutlaka yaşana bilecek vahim olaylara yönelik önleyici tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımıza önemli sorumluluklar düşüyor. Özellikle; ambulans, itfaiye ve güvenlik güçlerine ait araçların bölgeye giriş ve çıkışlarının sağlıklı bir şekilde sağlana bilmesi için, en azından bir araçlık trafik akışının yapılabilmesi lazım. Bu minvalde gerekli adımlar atılmalıdır.”şeklinde konuştu.