Alaşehir Belediyesinden Ücretsiz Dershane

  Alaşehir Belediyesi; ücretsiz dershane açıyor

  Alaşehir Belediyesi "Eğitimde fırsat eşitsizliğine son" sloganı ile başlattıkları proje kapsamında öğrencilerin eğitimine destek ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacı ile üniversite ve lise sınavlarına yönelik ücretsiz dershane açıyor.

  Eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp mali engeli ortadan kaldırarak herkese eşit eğitim hakkı vermek adına, sosyal belediyecilik kapsamında Alaşehir Belediye Yönetimi bir ilke daha imza atıyor. Yeni dershane için çalışma başlatıldığı, hizmete açılacak dershanede kantin, müdüriyet, etüt odaları, derslikler olacak ve uzman eğitmen kadrosu ile hizmet verilecek.

KARAÇOBAN: AMACIMIZ, HERKESE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK

  Sosyal Belediyecilik adına yapılan projelere bir yenisini daha eklediklerini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Alaşehir Belediye Dershanesi adı altında dershane kuruyoruz. Dershane kurmamızdaki en büyük amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Yeni dershanemizle maddi durumu iyi olmayan zeki, çalışkan öğrencilerimizi kendi dershanemiz bünyesine alıp, onları nasıl diğer öğrenciler dershaneye gidebiliyorsa aynı fırsat eşitliğini sağlayıp sınavlara hazırlayacağız. Dershanemizde yaklaşık 250 öğrenciye hizmet vereceğiz. Profesyonel bir dershaneden asla altta kalmayacak bir dershane kuruyoruz ve çok iddialıyız. Yeni dershane için başlattığımız çalışmalar aralıksız devam ediyor. Geleceğe yönelik yapılabilecek bu önemli projemizi hayata geçirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Anayasanın 42’nci maddesinde eğitimin her vatandaş için açık ve eşit olduğu yazar. Ancak bugün Türkiye’de eğitim ve öğretim gören yurttaşlar eşit şartlara sahip değiller. Parası olan basıyor parayı, dershaneye gidiyor, özel okul okuyor. Bu insanlar sonrada bölgemizde hiç dershaneye gitmeyen, gidemeyen gençlerimizle bir yarışa tabi tutuluyorlar. Alaşehirli gençlerimize inanıyoruz. Umarım açacağımız dershanede eğitim görecek olan gençlerimiz başarılı olur, eğitimlerini tamamlayıp memleketlerinin idarecisi olurlar. Belki o zaman kendi çocuklarına daha adil bir eğitim sistemi içerisinde daha büyük hizmet sunarlar.”şeklinde konuştu.