TÜMSİAD Alaşehir’de Yapılanıyor

  Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği, (TÜMSİAD) ilçemizde Manisa İl Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Akduman’ın da iştirakiyle bir katılım ve tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da katıldı.

  TÜMSİAD’dan Alaşehir’de katılım ve tanıtım toplantısı. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen organizasyona TÜMSİAD Manisa İl yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Akduman’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan ve Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürü A. Şeref Doğramacı da katıldı.

AKDUMAN: ALAŞEHİR’İN DAHA İYİ NOKTALARA GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

  Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan etkinlikte Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Doğramacının kısa bir açılış konuşmasından sonra kürsüye ilk olarak gelen TÜMSİAD Manisa İl Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Akduman, derneğin amacının, milli ve manevi değerleri taşıyan iş adamları yetiştirmek olduğunu söyledi. Akduman, "Kurulduğumuzdan beri ilçelere önem veriyoruz. Akhisar, Salihli, Turgutlu gibi ilçelerde temsilcilikler kurduk. Şimdi de Alaşehir’de temsilcilik açıyoruz. Bizim en büyük eksikliğimiz sahip olduğumuz değerleri yeterince tanıtamamamızdır. Manisa’nın sultaniye üzümü ve Mesir gibi birçok değeri var bunların tanıtımındaki eksiklerimizi gidermemiz lazım. Bütün ilçeleri Manisa ile kucaklaştıracak bir sivil toplum kuruluşu olmak için çalışıyoruz. Alaşehir çoğu ilden daha büyük bir ekonomik potansiyele sahip. TÜMSİAD olarak amacımız Alaşehir’in sahip olduğu potansiyellerden yararlanarak sosyal, kültürel ve ekonomik yönden daha iyi noktalara ulaşması için katkı sağlamaktır” dedi.

  Konuşmasının devamında Yerel Seçimler öncesi bir anket çalışması yapacaklarını da vurgulayan Akduman, "Bir anket çalışması üzerinde çalışıyoruz. Yerelde ilk defa bir STK olarak seçim analiz çalışması yapacağız. Çalışma yaklaşık 1 ay sürecek. Bu çalışmayla tabanın algısını ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu çalışmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşıp adaylara da vereceğiz” şeklinde konuştu.

KARAÇOBAN: TARIM DIŞINDAKİ SEKTÖRLERDE DE GELİŞMEMİZ GEREKİR

  Toplantıda son olarak kürsüye gelerek bir konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ”Alaşehir’imizin Manisa açısından önemi, gümrüğü ve yıllık 200 milyon doları bulan üzüm ihracatıdır. Alaşehir için üzüm çok önemlidir, her şeyidir diyebilirim. Sayın Ticaret Odası Başkanımızın daha önce birçok kez ifade ettiği gibi 25 gramlık ambalajlarda sultaniye üzümünü Türk Hava Yolu uçaklarında dağıtılması projesini çok önemli buluyorum. Kendisine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Alaşehir’de 60’ın üzerinde yaş üzüm işletmesi yılda 5-6 aylığına da olsa ciddi bir istihdam sağlamaktadır. Bu alandaki istihdamın ileriki yıllarda bütün yıla da yayılarak artması için ambalaj gibi alternatif projelerle de geliştirerek çalışmalıyız. Tabiî ki ilçemizin gelişimi bakımından sadece üzümle yetinmemiz gerekir. İlçemizde sanayi bakımından ne tür yatırımlar yapılacağının tartışılması gerekir. Yine bu konudaki tartışmalara bir katkıda bulunmak için bir takım öneriler sunmak istiyorum. Alaşehir’de hepinizin bildiği gibi sıcaklık bakımından Türkiye’nin en önde gelen Jeotermal kaynaklarından biri bulunarak bu konudaki bütün ezberler bozulmuştur. İlçemizde şuana kadar 30 yakın kuyu açılmıştır. Her bir kuyu için 2,5 - 3 milyon lira harcama yapıldığını düşündüğümüzde bu çok ciddi bir yatırımdır. Bu kuyulardan elektrik üretiminin yanı sıra seracılık alanında yatırım yapılması durumunda Akdeniz’in Antalya’sı ne ise Ege’nin Alaşehir’inin de o olacağını düşünüyorum. Turizm sektörünü de göz ardı etmemiz gerekir. Sermaye sakin ve durgun suları sever. Bunun için ilçedeki tüm kuruluşlarla Alaşehir’de bu ortamı sağlamak için çalışmak hepimizin vazifesidir. Bu duygularla bu derneğin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

  Etkinlikte son olarak TÜMSİAD’a üye olan iş adamlarına Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban tarafından rozet takıldı.