Alaşehir’in 91. Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutladı

  Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü ilçemizde yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinliklerin en dikkat çekici faaliyeti ise bu yıl Ziraat Odası Başkanlığının üstlendiği güzel üzüm yarışması oldu. Yarışmaya üreticilerin ilgisi büyük oldu.

  Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşu ilçemizde yapılan bir dizi etkinliklerle kutlandı. Alaşehir’deki kutlama programı saat 09.45 de 19 Mayıs Orta Okulu’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. 5 Eylül münasebetiyle Alaşehir’de düzenlenen etkinlikler daha sonra şehitlikte saat 10.00 da yapılan programla sürdü.

KARAÇOBAN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ

  Şehitlikte düzenlenen programa MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Alaşehir Kaymakamı vekili ve Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Eğitim Alay Komutanı Mehmet Tahtabiçen, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan, Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ile Kıbrıs ve Kore gazileri katıldı. Şehitlikte yapılan program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, şehitlik özel şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazdı. Karaçoban deftere yazdıklarını programa katılanlara yüksek sesle okudu. Başkan Karaçoban, şeref defterine şunları yazdı:

  “Her karış toprağını kutsal kanlarıyla sulayarak yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar! Sizler yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, Atatürk ilke ve Devrimlerine yönelik her türlü tehlikeye karşı vereceğimiz mücadelede; sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla özgürce yaşadığımız vatan toprakları üzerinde demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sonsuza dek yaşatacağız.

  Bu duygu ve düşüncelerle güzide şehrimiz Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.

  Ruhları şad olsun.”

  Şehitlikteki program ilçe vaizinin Kuran-ı Kerim tilaveti ve yaptırdığı duayla sona erdi.

31. GÜZEL ÜZÜM YARIŞMASINDA ZİRAAT ODASI FARKI

   Alaşehir’de her yıl geleneksel olarak 5 Eylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl ilk kez Ziraat Odası Başkanlığı’nca düzenlenen üzüm yarışması üreticilerin yoğun bir katılımıyla yapıldı. Yarışmada 531 puanla Cengiz Çelik birinci oldu. Yarışmaya 68 üretici katıldı.

  Alaşehir’de her yıl 5 Eylül tarihinde düzenlenen ve bu yıl 31. düzenlenen üzüm yarışması dün Belediye Çamlık Parkında yapıldı. Üreticilerin yoğun bir katılım gösterdiği ve 68 üreticinin katıldığı yarışmada jüri üyelerinden 531 puan alan Cengiz Çelik birinci oldu. Yarışmayı MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Alaşehir kaymakam vekili ve Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Eğitim Alay Komutanı Mehmet Tahtabiçen, İlçe Tarım Müdürü Zekeriya Dinçer, MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan, Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Emniyet Müdürü Sezgin Aydın ve vatandaşlar takip ettiler.

JÜRİ ÜYELERİ TİTİZ ÇALIŞTI

  Çamlık Parkında bu yıl ilk kez Ziraat Odası’nın organizasyonun da yapılan yarışmada jüri üyeliğini Asiad Başkanı ve Ziraat Mühendisi Sami Çeltikoğlu, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Davut Kanal, Ziraat Odası danışmanları Ziraat Mühendisleri Sema Yalçın ve Dündar Yalçın katıldı. Jüri üyelerinin yarışmaya katılan 68 üreticinin ürünlerini kalibre, salkımın gösterişi, tane iriliği ve homojenliği, tat ve kabuk kalınlığı ve ilaç kalıntı kategorilerinde 100 puan üzerinden yaptığı değerlendirmeden sonra jüri üyeleri yarışmada dereceye giren üreticileri belirledi. Birinci olana tam altın, ikinci ve üçüncü olanlara yarım altın, 4 ile 9. sırada yer alanlara çeyrek altın ve çeşitli ilaçların hediye edileceği yarışmada birinciliği 531 Cengiz Çelik, ikinciliği Özcan Kocatürk, üçüncülü ise Aydın Ceylan kazandı.

  ÜZÜM YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÇİFTÇİLER ŞUNLAR 1-Cengiz Çelik 2-Özcan Kocatürk 3-Aydın Ceylan 4-Erol Akduman 5-İbrahim Korkutalp 6-Yaşar Akbulut 7-Akif Akbulut 8-Mehmet Uşak 9-Ahmet Özdemir