Belediye, Köylerde Yatırımlara Başladı

Alaşehir Belediyesi büyükşehir yasası kapsamında, tüzel kişilikleri sona erecek olan köylerde kasabalarda da çalışmalar başlattı. 2014 yerel seçimlerinden sonra Alaşehir’in yeni mahalleleri olacak olan köylere ve kasabalara hizmet ve yatırım yapabilmek için meclis kararı alan Belediye Yönetimi, altyapı ve fizibilite çalışmaları tamamlanan 3 köyde çalışmalarına başladı.

Yürürlüğe giren büyükşehir yasası kapsamında; 2014 mahalli idareler seçimlerinin ardından tüzel kişilikleri sona erecek köylerden ve kasabalardan gelen talepler doğrultusunda, altyapı ve fizibilite çalışmaları başlatan Alaşehir Belediyesi, 3 köyde hizmet ve yatırımlarının çalışmalarını başlattı. Hizmet ve yatırımlar için Belediye Meclisi’nden yetki aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, şehir merkezi için 2014 yılında 17,5 milyonluk bir yatım planladıklarını söyledi. Karaçoban, “Bu yıl büyükşehir yasası kapsamında Alaşehir’in yeni mahalleleri olacak köylerde ve beldelerde önceliklerine göre hizmet ve yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu amaçla fizibilite çalışmalarını tamamladığımız; Bahçedere, Işıklar ve Serinyayla köylerinde altyapı çalışmalarına başladık. Bize bu konuda 20’yi aşkın talep ulaştı. İmkânlar ölçüsünde ve öncelik sırasına göre bu talepleri yerine getirmeyi hedefliyoruz. Birçok köyümüze ve kasabamıza bu manada sürprizlerimiz olacak.”şeklinde konuştu.