Pedallar, Şehitlerimiz İçin Çevrildi…

Pedallar, Şehitlerimiz İçin Çevrildi…

Her yıl ilçemizde geleneksel olarak kutlanan 5 eylül festivali, bu sene yaşanılan terör hadiseleri nedeniyle yerini şehitlerimizi anma etkinliklerine bıraktı.

Yurt çapında yaşanılan bu matemi yüreğinde hisseden tüm hemşehrilerimiz gibi Alaşehir Belediyesi de kutlamalar kapsamında planladığı bütün konser ve eğlencelerini iptal ederek; günün mana ve önemine dikkat çeken anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmanın haklı gurunu yaşadı.

Bu kapsam dahilinde Türkiye Turist Rehberleri Birliğinin önderliğinde düzenlenen ve 26 Ağustos 2015 tarihinde Afyon Kocatepe’den start alarak 9 Eylül 2015 tarihinde İzmir-Konak Hükümet Meydanında sona erecek olan Büyük Taarruz Bisiklet Turunun Alaşehir etabı planlandığı gibi etkinlik saatinde başarıyla gerçekleştirildi.

Önceden belirlenen gün ve saatte Alaşehir-Kula sınırında ki Türkmen Mahallesi girişinde Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban adına kafileyi karşılayan Mahalle Muhtarı Murat Atılgan ile Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar ve beraberinde ki Motorize Zabıta Ekipleri gelen yaklaşık 50 kişilik kafileyi çiçeklerle karşıladılar.

Ardından Motorize Zabıta Ekiplerinin eskortluğunda festival alanına götürülen bisikletçiler burada ev sahipliğini üstlenen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban ile protokole katılan tüm hazırunun eşliğinde misafir edilerek tertiplenen üzüm yarışmasını izlediler.

Akabinde ise motorlu zabıta ekiplerince belirlenen güzergah boyunca küçük bir şehir turu atan bisikletçiler tüm kent sakinlerince de coşkuyla karşılandıktan sonra ilçe şehitliğini ziyaret ettiler.

Şehitlikte basına bir bilgilendirme yapan kafile önderi Osman Kutlu : “Etkinlikte amaçlanan; şehitlerimizi anmak ve kurtuluş kutlamasının coşkusunu yerinde yaşamaktır. Organizasyon boyunca profesyonel kamera çekimleri yapılarak, çeşitli kurumlarla (TRT, Genel Kurmay Başkanlığı vs.) girilen işbirliği neticesinde arşiv görüntüleri kullanılarak kapsamlı bir “Kurtuluş Yolu” belgeseli hazırlanacaktır.

Güzergah rotamız; askerlerimizin taarruz istikametinde onlarla aynı gün ve saatte, aynı yerlerden geçecek şekilde planlandı. O günlerde ki önemli olayların olduğu yerlerden, şehitliklerden ve kritik çatışmaların yaşandığı bölgelerden  muhakkak geçilmektedir. Bu uğurda günlük 60-70 km pedal çevirmekteyiz. Aynı havayı yeniden teneffüs ederek gelecek nesillere aktarabilmek için katılımcılarımız geceleri otel ve misafirhaneler yerine çadırlarda konaklamaktadırlar.

Bende bu vesileyle bizi kentinizde konuk eden ve tüm hemşehrileriniz gibi şehitlerimizin acısını yüreğinde hissederek, ilçenizin tanıtımı için her türlü gayreti sarf eden başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’a ve onun şahsında etkinlik boyunca bizimle beraber olan Zabıta Müdürü Erol Kacar’a ve beraberinde ki motorize zabıta ekiplerine teşekkür eder, bu vesileyle de bizleri bağrına basan konuksever Alaşehir halkına şükranlarımızı sunarım.” dedi.